İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Adem'den Benli'ye destek: "Hükümet ciddi adımlar atamıyor"

Adem’den Benli’ye destek: “Hükümet ciddi adımlar atamıyor”

CTP'nin etkili isimlerinden olan Eski Milletvekili Sonay Adem, Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli'nin CTP ile ilişkisini askıya almasında hükümeti sorumlu tuttu. CTP Parti Meclisi'nin yaşanan sıkıntıların aşılması için Hükümete tavsiyelerde bulunduğunu belirten Adem, "Ancak Hükümet bu önerileri dikkate almadı. Hükümetin temel konularda ciddi adımlar atamadığı genel bir kanı" dedi.

Yayın Tarihi: 26/02/15 13:55
okuma süresi: 2 dak.
Adem’den Benli’ye destek: “Hükümet ciddi adımlar atamıyor”
A- A A+

Kıbrıs Postası – Filiz Seyis

Kıbrıs Postası'na konuşan CTP-BG Eski Milletvekili Sonay Adem, Belediyeler Birliği ve Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli'nin CTP ile ilişkisini askıya alması ve bunun yaklaşan seçimlere etkisi konularında değerlendirmelerde bulundu.

Son gerçekleşen Yerel Seçimlerde CTP'nin çoğunlukla batak durumdaki kırsal kesim belediyelerini kazandığını hatırlatan Adem, "bu belediyelerin bataktan çıkarılması için vakit kaybetmeden projeler yapılması gerekirdi" dedi.

"Yerel Yönetimler reformu tamamlanmalıydı"

Adem şöyle konuştu:

"Önceki CTP Hükümeti'nin başlattığı ancak UBP Hükümeti tarafından devam ettirilmeyen 'Yerel Yönetimler Reformu', CTP yeniden hükümete geldiğinde tamamlanmalıydı.

Bu hükümet eğer kendini reform hükümeti olarak tanımlıyorsa, göreve gelir gelmez hızlı olarak ilk yapması gereken bu reformdu. Ama nedense bu hükümet hiçbir konuda ciddi adım atamıyor. Hükümetin temel konularda ciddi tavır takınamadığı genel bir kanı…"

"Hükümet önerilerimizi dikkate almadı"

"Benli'nin istifasından önce CTP Parti Meclisi'nde belediyelerde yaşanan sorunları ciddi şekilde ele aldık, bazı çözüm yolları üzerinde durduk ve hükümete tavsiyelerde bulunduk. Ancak Hükümet bu önerileri dikkate almadı.

Benli'nin istifa nedeni sadece yerel yönetimlere dönük olarak yaşanan sıkıntılarla alakalıdır. Hiçbir belediye başkanının bu sorunu Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik olarak kullanmayacağına eminim."

İlgili haber:

Ahmet Benli, CTP ile ilişkilerini askıya aldı!
İçişleri: "Borçları yapılandırma ve katkının artırılması seçimden sonra"
Ferdi Sabit Soyer, Ahmet Benli'ye destek çıktı

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.