İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

KTAMS: "Sağlık çalışanlarının yasal ödeneklerini çiğnetmeyeceğiz"

KTAMS: “Sağlık çalışanlarının yasal ödeneklerini çiğnetmeyeceğiz”

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası yaptığı açıklama ile sağlık çalışanlarını yasal ödenekleri kosunda açıklama yaptı... Açıklama şöyle:

Yayın Tarihi: 26/02/15 15:20
okuma süresi: 2 dak.
KTAMS: “Sağlık çalışanlarının yasal ödeneklerini çiğnetmeyeceğiz”
A- A A+

Demokrasi, şeffaflık, yasallık diyerek iktidara gelen CTP-DP hükümeti bugün kamu sağlık çalışanlarının yasal kazanılmış haklarını gayri yasal olarak budamaya başlamıştır.

Yataklı Tedavi Kurumları Dairesi madde 14 ile Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi madde 4'e göre bu dairelerde yasalarda belirtilen hizmet sınıflarında çalışanlara %2.5 İaşe-İbate Tahsisatı verilir demesine karşın Maliye Başbakanlığı gayri yasal olarak almış olduğu bir karar ile bu tahsisatın ödemesini Kamu Sağlık Çalışanları yasasında yer almadığı gerekçesi ile durdurmuştur.

2009 yılında CTP hükümeti döneminde yürürlüğe giren Kamu Sağlık Çalışanları Yasası madde 128'e göre ise bu yasada düzenlenmeyen özlük haklar ve mali kurallar dairelerin kendi teşkilat yasalarında öngördüğü şekilde uygulanmaya devam eder demektedir.

Maliye Bakanlığı'nın yapmış olduğu bu uygulama görünürde bir tahsisat kesintisi olarak görülse de esas amacım bilinçli ve planlı bir şekilde kamu emekçilerinin haklarını budamaya yönelik olduğu gün gibi ortadadır.

KTAMS olarak bizler hükümetin bu yasa tanımaz tavrına karşı her türlü yasal hakkımızı gerek mahkemelerde gerekse sokakta arayacağımızı kamuoyu ile paylaşır, tüm sağlık emekçilerini haklarını savunmak için KTAMS çatısına davet ederiz.

Ahmet Kaptan

Başkan

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.