İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Saner: "Yapı denetimi konusunda yetki karmaşası yaşanıyor"

Saner: "Yapı denetimi konusunda yetki karmaşası yaşanıyor"

UBP Gazimağusa Milletvekili Hamza Ersan Saner de, "KKTC'de bina yapım yönetimi denetimi" konusundaki konuşmasında bu konuda çok ciddi sıkıntılar yaşandığını ve toplumda da bu sıkıntıların net bir şekilde görüldüğünü söyledi.

Yayın Tarihi: 26/02/15 16:19
okuma süresi: 3 dak.
Saner: "Yapı denetimi konusunda yetki karmaşası yaşanıyor"
A- A A+

Saner, inşaatlarda ölümle sonuçlanan iş kazaları yaşandığını belirterek, bu konuda neler yapılabileceğini tespit için bu konuyu irdelediğini kaydetti.

Saner, yapı denetimi konusunda yetki karmaşası yaşandığını da söyledi.

Belediyelerin kontrol hizmetleri olmadığı için şehirciliğin denetimler yapması gerektiğini bunun da işleri uzamasına neden olduğunu ifade eden Saner, bunun yıllardır yapılan bir uygulama olduğunun bilincinde olduğunu, amacının hükümeti suçlamak olmadığını kaydetti.

Müteahhitlerin ülkede kaliteye ulaşma konusunda kendi kendilerini denetlemesi için ilgili bakanlıklar bünyesine gerekli birimlerin kurulması gerektiğini söyleyen Saner, bina yapım ve denetimiyle ilgili yapıların oluşturulmasını istedi.

Saner, hastane, okul gibi kurumların depreme dayanıklılığıyla ilgili gerekli kontrollerin yapılmasını da istedi.

ULUÇAY

Bakan Teberrüken Uluçay, Saner'e cevap vermek üzere kürsüye çıkarak, yapı denetimi konusunda ilgili dairelerin gerekli çalışmalara başladığını ve Bakanlar Kurulu'nda bu konuyla ilgili genelge yayınlandığını söyledi.

Uluçay, gerek belediyelerin gerek kaymakamlıkların yapım denetimi konusuna dahil olması ve ilgili yasal mevzuatın gözden geçirilmesi için gereken yasal değişikliklerin yapılmasının da gündeme geleceğini ifade etti.

Bakanlar Kurulu'nun aldığı bir kararla İçişleri Bakanlığı'nın bir dizi çalışması olacağını ifade eden Bakan, bu çalışmaların tamamlanmasıyla yapı denetiminin daha disiplinli bir şekilde yapılacağını belirtti. Yapı denetimi düzenlemelerinini sonuçlandırılması halinde inşaatın proje aşamasından anahtar teslime kadar takip edilmesinin sağlanacağını ifade eden Bakan, bu projenin uygulanmaya başlaması ile de gerek inşaat kazalarının gerekse de inşaatlarda yaşanan sıkıntıların azalacağını söyledi.

Belediyelerden de gerekli desteği alacaklarını kaydeden Bakan Uluçay, ihtiyaç hissedilen teknik noktaların da belediyeler yasasına taşımayı düşündüklerini ve başlatılan çalışmanın birkaç hafta içerisinde tamamlanacağını açıkladı. Bakan Uluçay, yeni sistemle, kaymakamlıkların bünyesinde mühendis ve mimarların olacağını, kapasitesi olmayan belediyelerin kapasitesi olan belediyelerden yardım alacağını belirterek, yapı denetimini hayata geçirmek için gerektirecek başka sıkıntıları da aşmak için Belediyeler ve kaymakamlıkları yasal mevzuata ulaştıracaklarını belirtti.

Gerek müteahhitler birliği, gerekse mimar mühendis odalarıyla sık sık görüşmeler yapıldığını anlatan Uluçay, yapı denetiminin olmazsa olmazlardan olduğuyla ilgili konsensüs bulunduğunu kaydetti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.