İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

SDD: "İsmet Akim'den ağza alınmayacak hakaretler duyduk"

SDD: "İsmet Akim'den ağza alınmayacak hakaretler duyduk"

Sayıştay Denetçileri Derneği, Sayıştay Başkanı tarafından görevlendirilmiş denetçiler ile Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akim arasında yaşanan gerginlik ile ilgili açıklama yaptı. açıklama şöyle:

Yayın Tarihi: 27/02/15 07:52
okuma süresi: 3 dak.
SDD: "İsmet Akim'den ağza alınmayacak hakaretler duyduk"
A- A A+

"Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu'nun 2014 yılı içerisinde bankalardan yapmış olduğu borçlanmalara ilişkin denetimle ilgili Sayıştay Başkanı tarafından görevlendirilmiş Denetçi arkadaşlarımız görevlerini tarafsız ve usulüne uygun şekilde yürütmekteydiler. Denetim sürecinde Denetçi arkadaşlarımızın elde etmiş oldukları bulgular neticesinde Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı, Üyeleri ve Müdürüne yazılı sorular yöneltmişlerdir. Anılan kişiler bu sorulardan rahatsız olmuşlardır ki, 12.02.2015 tarihinde hiçbir açıklama yapılmadan Elektrik Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı Sayın İsmet Akim'in görevlendirdiği görevlilerce Denetçi arkadaşlarımızın çalışmakta oldukları odanın kilidi hiçbir açıklama yapılmadan kendileri odada oldukları esnada sökülmüş ve Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu'ndan çıkmaları istenerek denetim yapmaları engellenmiştir.

Başkanlığımız bu olay üzerine Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı Sayın İsmet Akim'den denetimi engelleyecek nitelikteki olayla ilgili 18.02.2015 tarihine kadar yazılı bilgi ve gerekçesini iletmesini istemiştir. Ancak Sayın İsmet Akim Başkanlığımıza cevap vermek yerine günlerdir kamuoyunu meşgul eden ve Sayıştay Denetçilerini zan altında bırakan "kovduğum Ersin Tatarın kendisi ve değnekçileridir", "bunlar tetikçidir", "kuruma son gelenlerin denetçi olmadığı", "aldıkları bilgileri siyasilere sızdırdığı" ve "cahil oldukları" şeklindeki haksız iftiralarda ve eleştirilerde bulunmuştur.

Kaldı ki yanlış davranışlarını sırf haklı göstermek için haksız iftiralara ve eleştirilere devam etmesi ve tüm bunların eski bir Sayıştay Başkanı tarafından yapılıyor olması tüm Denetçileri derinden üzmüş olmakla birlikte kabul edilemez bir tavırdır.
Bilinmelidir ki Sayıştay Denetçileri denetimlerini, hiçbir baskı ve etki altında kalmadan, 18/1978 sayılı Sayıştay Yasası uyarınca ve tarafsızca gerçekleştirmektedir.

Böyle bir görev bilinci içerisinde yapılan bir denetim sırasında Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı Sayın İsmet Akim'in Sayıştay Denetçilerini asılsız iddialara maruz bırakacak şekilde haksız yere suçlamasını esefle kınıyoruz.
Kamuoyunun bilgisine saygı ile duyurulur."

SAYIŞTAY DENETÇİLERİ DERNEĞİ

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.