İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

KTAMS'tan grev uyarısı

KTAMS'tan grev uyarısı

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), Lefkoşa Şehir Planlama Dairesi'nin fiziki koşullarının ve asbestli damının, çalışanların sağlığını tehdit ettiğini kaydederek, İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay'ın bu konuda adım atmaması halinde 4 Mart'tan sonra süresiz grev dâhil her türlü eyleme gideceğini açıkladı.

Yayın Tarihi: 27/02/15 13:17
okuma süresi: 2 dak.
KTAMS'tan grev uyarısı
A- A A+

KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan ve sendika yetkilileri bu sabah Lefkoşa Şehir Planlama Dairesi'nin önünde basın açıklaması yaptı. Lefkoşa Şehir Planlama Dairesi çalışanlarının da katılımıyla gerçekleşen açıklamada, KTAMS pankartı da açıldı.

KAPTAN'DAN HÜKÜMETİN SAĞLIK POLİTİKASINA ELEŞTİRİ

Açıklamasında hükümetin sağlık politikasını eleştiren KTAMS Başkanı Kaptan, sağlık otoritelerinin asbestin insan sağlığına zararları ve kansere varan sonuçları hakkındaki açıklamalarına değindi, "Ülkedeki yetkililer ısrarla bunu görmezden geliyor" dedi.

İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay'dan bu konuda randevu talep ettiklerini ancak 4 gündür yanıt alamadıklarını da savunan Kaptan, Uluçay'ı ilgisizlikle suçladı.

BAKAN ULUÇAY'A 4 MART'A KADAR SÜRE VERİLDİ

KTAMS Başkanı Kaptan, İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay'ın 4 Mart Çarşamba günü mesai bitimine kadar kendileriyle bir araya gelmemesi, sorunu nasıl çözeceğini deklare etmemesi halinde süresiz grev dahil her türlü eylemi planlayacaklarını ve hayata geçireceklerini söyledi.

Kaptan, "Umarım birileri artık bu ülkede insana ve sağlığa sözde değil, özde önem verdiğini gösterir" dedi.

MÜDÜR ÖZTEK İLE GÖRÜŞTÜLER

Kaptan açıklamadan sonra bir süre Lefkoşa Şehir Planlama Dairesi personeliyle sohbet etti. KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan, iş yeri temsilcisinin de hazır bulunduğu bir görüşmede Şehir Planlama Dairesi Müdürü Ertan Öztek ile bir araya geldi.

Basın mensuplarının binanın içinden görüntü almasının ardından daire personeli iş başı yaptı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.