İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

BKP: "Kıbrıslı Türkler özne olmalı"

BKP: "Kıbrıslı Türkler özne olmalı"

Birleşik Kıbrıs Partisi Genel Başkanı İzzet İzcan yaptığı yazılı açıklamada, Kıbrıs sorunu ile ilgili gelişmelerde ve çözüm sürecinde Kıbrıslı Türklerin seyirci pozisyonuna mahkum edildiğini belirterek, çözüm için Kıbrıslı Türklerin özne olmasının şart olduğunu vurguladı.

Yayın Tarihi: 27/02/15 13:34
okuma süresi: 2 dak.
BKP: "Kıbrıslı Türkler özne olmalı"
A- A A+

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve CTP-BG/DP-UG hükümetinin, Kıbrıs Türk toplumunun siyasi iradesini AK Parti hükümetine teslim ettiğini ve Ankara'nın belirlediği politikalar doğrultusunda hareket ettiklerini belirten İzcan, "Toplum olarak edilgen bir konuma mahkum edildiğimiz için Kıbrıs sorunu ile ilgili gelişmelere müdahil olamıyor ve ne yazık toplum olarak kaybediyoruz" dedi.

Ankara ve Yabancıların önceliği kendi çıkarlarıdır.

Ankara ve Yabancı devletlerin ve çok uluslu şirketlerin Kıbrıs ve İsrail doğal gazının Avrupa'ya nakli yönünde projeler hazırladığına dikkat çeken İzzet İzcan, bu olgunun Kıbrıs sorununun geleceği konusunda belirleyici olacağını belirtti.

Bazı kesimlerin oldu bitti havası içerisine girmesinin yanlış olduğunu belirten İzcan, "Dış güçlerin önceliği kendi çıkarlarıdır. Kıbrıs sorunu çözülmese bile enerji kaynakları ile ilgili projelerini ileri götürebilirler. O nedenle barış isteyen kesimler biran önce biraraya gelmeli ve Kıbrıslı Türklerin bu süreçte özne olması ve sürecin kapsamlı çözüme ulaşması için tüm güçleri ile çalışmalıdırlar. Aksi takdirde çözüm için önemli bir fırsat heba edilecektir" dedi.

Güven Arttırıcı Önlemler biran önce hayata geçirilmeli.

Güven arttırıcı önlemlerin kapsamlı çözüm süreci ile paralel bir şekilde biran önce hayata geçirilmesi gerektiğini vurgulayan BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, "Maraş biran önce yasal sahiplerine iade edilmeli, Mağusa limanı ve Ercan havalimanı AB denetiminde açılmalı, Türkiye, Kıbrıs Cumhuriyeti ile ilişkilerini normalleştirerek, ek protokolü uygulamalı ve limanlarını açmalıdır. Aynı zamanda Türkiye'nin AB üyelik sürecindeki vetolar da kaldırılmalıdır" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.