İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Dinçyürek: "Anadolu'nun kadirşinas halkı suyunu bizimle paylaşıyor"

Dinçyürek: "Anadolu'nun kadirşinas halkı suyunu bizimle paylaşıyor"

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek, Anadolu halkının en kıymetli değerlerden biri olan suyu Kıbrıs Türk halkıyla paylaştığına dikkat çekerek teşekkür etti.

Yayın Tarihi: 28/02/15 09:17
okuma süresi: 3 dak.
Dinçyürek: "Anadolu'nun kadirşinas halkı suyunu bizimle paylaşıyor"
A- A A+

Bakan Dinçyürek, Trabzon Dernekleri Federasyonunun davetlisi olarak, Trabzon'un Kurtuluşunun 97. Yıl Dönümü Kutlamaları ve Sivil Toplum Kuruluşları Tanıtım Günleri çerçevesinde İstanbul, Feshane'de düzenlenen etkinliğe katıldı.

Etkinlikte yapılan konuşmalardan önce Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun mesajı okunurken, KKTC Karadeniz Kültür Derneğine bağlı Kuzeyin Yıldızları horon ekibi gösteri yaptı.

Düzenlenen etkinlikte Trabzon Milletvekillerinin yanısıra Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Vali Yardımcıları ve Kıbrıs Muharip Gazileri de yer aldı. Bakan Dinçyürek'in katıldığı etkinlikte kendisine KKTC istanbul Başkonsolosu Fahri Yönlüer ve Özel Kalem Müdürü Aşkın Doygunel eşlik etti.

Bakan Dinçyürek etkinlikte yaptığı konuşmada, Feshane'de yer almaktan büyük onur ve mutluluk duyduğunu ifade ederek KKTC'den sadece Karadenizlilerin değil tüm Kıbrıs Türk halkının selamını getirdiğini belirtti.

Karadeniz ve özelde Trabzon insanının dürüstlüğü ve çalışkanlığı ile bilindiğini vurgulayan Dinçyürek, adada yaşayan Karadenizlilerle bir bütün olarak verdikleri mücadele ile devleti yüceltmek için uğraş içerisinde olduklarını söyledi.

Adada bütün olumsuzluklara rağmen 40 yıldır farklı kültürlerle birarada yaşamanın en büyük güçleri olduğunu belirten Dinçyürek, bu birlikteliğin gelecek için de en büyük zenginlikleri olacağını ifade etti.

Dinçyürek, Karadeniz Kültür Derneğinin Karadeniz Kültürünü adada yaşatırken ayrımcılığı değil her zaman bütünleştiriciliği düşündüğünü de vurguladı.

Trabzon Dernekleri Federasyonun aslında topluma da çok önemli bir mesaj verdiğini söyleyen Dinçyürek, bu mesajın da "Ben değil biz" mesajı olduğunu ifade etti.

Konuşmasında Türkiye'den gelecek su projesine de değinen Dinçyürek şunları söyledi:

" Bu proje için gelmiş geçmiş hükümetlere ve emeği geçen herkese çok teşekkür etmek istiyorum.Ama en büyük teşekkürüm kadirşinas Anadolu halkınadır. Anadolu halkı gün geldi aşını bizimle paylaştı, gün geldi bizim için canını verdi. Bugün de en değerli şeylerden biri olan suyunu paylaşıyor. Anadolu halkına ne kadar teşekkür etsek azdır.

BÜYÜKYILMAZ: "BİZLERE BU VATANI EMANETETTİNİZ"

KKTC Karadeniz Kültür Derneği Başkanı Turan Büyükyılmaz da konuşmasında, federasyon ile birlikte uzun yıllardır ortak etkinliklere imza attıklarını söyleyerek bu etkinlikle de yer aldıkları için mutlu olduklarını söyledi.Büyükyılmaz, konuşmasında 1974 Barış Harekatında şehit ve gazi olanlara hitaben " Bizlere bu vatanı emanet ettiniz" dedi.

Düzenlenen etkinlik kapsamında dün sabah İstanbul'a giden Bakan Dinçyürek ve heyeti gece saatlerinde KKTC'ye döndü.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.