İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

"Askersiz Lefkoşa" için yürüyecekler

"Askersiz Lefkoşa" için yürüyecekler

"Çözüme giden süreçte: Askersiz Lefkoşa" talebi ile bugün Surlariçi'de iki toplumlu yürüyüş düzenlenecek ve ardından ara bölgede Dayanışma Evi'nde etkinlik yapılacak. YKP Yürütme Kurulu üyesi Haluk Selam Tufanlı, taleplerinin askerin şehir içinden çekilmesi olduğunu ifade ederek, bunun imkansız olmadığını söyledi ve "Askersiz Kıbrıs" için bir adım olacağını belirtti.

Yayın Tarihi: 28/02/15 09:28
okuma süresi: 4 dak.
"Askersiz Lefkoşa" için yürüyecekler
A- A A+

Kıbrıs Postası - Deniz ABİDİN

Yeni Kıbrıs Partisi yaptığı açıklamada, "Çözüme giden süreçte: Askersiz Lefkoşa" talebi ile bugün Sarayönü Meydanı'nda ve Lefkoşa'nın Güneyi'nde Faneromeni Meydanı'nda toplanılacağını ve yürüyüş düzenleneceğini belirtti.

YKP, SYRIZA Kıbrıs, Dikoinotiki Rizospastiki Aristeri Synergasia,İki Toplumlu Radikal Sol İşbirliği, Ergatiki Dimokratia, İşçi Demokrasisi, Nea Diethnistiki Aristera,Yeni Enternasyonalist Sol, Sispirosi Atakton, faq, Granazi, "Askersiz Lefkoşa İnisiyatifi" ile bugün yapılacak eylem için ortak çağrı yayınlandı.

Halka yapılan ortak çağrıda bu yıl "Askersiz Lefkoşa" talebiyle onuncu eylemin düzenleneceği belirtilirken, durumun kitlelerce tartışılan ve kabul gören önemli bir noktaya geldiğine dikkat çekildi.

Üç dilde yayınlanan ortak açıklamada, "Bu şehir farklı dillerde konuştuğumuz için bölünmedi; bu bölünme rakip elitlerin arasındaki bir güç oyunun sonucuydu. Bazıları tüm adanın iktidarını paylaşmaktansa, adanın yarısında bütün iktidara sahip olmayı tercih ettiler. Günlük hayatımız onların keyfine bağlı değildir. Sözde bizi korumak adına varlığını sürdüren 5 farklı ordunun silahlarını üzerimize doğrulttuğu sürekli bir tehdit altında yaşamak zorunda değiliz" denildi.

Tufanlı: "Şehir içinden çekilmesi imkansız değil"

YKP Yürütme Kurulu üyesi Haluk Selam Tufanlı Kıbrıs Postası'na yaptığı açıklamada, ilk hedeflerinin Surlariçi Bölgesi'ndeki alanda yer alan askerin çekilmesi olduğunu ifade ederek, bunun imkansız olmadığını söyledi. Tufanlı, bunun "Askersiz Kıbrıs" için bir adım olacağını dile getirdi. Tufanlı, "Çözüme giden süreçte: Askersiz Lefkoşa" eyleminin daha önceleri Güney Kıbrıs ile birlikte aynı gün ve saatte ara bölgede buluşularak yapıldığını anlatarak, bu yıl bunu şehir içine taşımayı uygun bulduklarını belirtti. Şehri dolaşmanın ardından ara bölgede tartışmalı bir söyleşi şeklinde daha çok kitleye ulaşmak istediklerini söyleyen Tufanlı, bugün saat 14.30'da Saray Önü'nde tüm halkı eyleme katılmaya davet etti.

"Halka dayatılan bir baskı"

Tufanlı, Surlariçi'nin dolaşılmasının ardından Lokmacı Barikatına, ordan da Ledra Palace bölgesine geçilerek Dayanışma Evi'nde etkinlik düzenleneceğini kaydetti. Tufanlı yılda bir kez her Şubat ayı düzenlenen "Çözüme giden süreçte: Askersiz Lefkoşa" eyleminde YKP olarak amaçlarının militarizmin kökünü kurutmak olduğunu belirterek, askerin toplumsal olarak halka dayatılan bir baskı olduğunu söyledi. Askerin bir güç göstergesi olduğunu dile getiren Tufanlı, "Örneğin, Dereboyu'nun kavşağının orada Alayköy'e kadar uzanan yolun tam ortasında askeri bölük var. Bu şehrin birkaç kilometre ötesine çekilebilir. Ülkemize gelen bir turist bugün bir müzenin duvarında asker ile karşılaşabiliyor ve resim çekemiyor. Büyük Han'ın olduğu civarda bile yasak bölgeler var. Bizim talebimiz ilk etapta askerin şehir içinden

çıkmasıdır..."şeklinde konuştu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.