İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

"CTP bu çöküşü seyredemez!"

"CTP bu çöküşü seyredemez!"

Benli'nin partisiyle ilişkilerini askıya alması ardından Talat sessizliğini Kıbrıs Postası'na bozdu ve "zaten batmış olan ama kurtarılması için CTP'ye emanet edilmiş kırsal belediyelerin tam anlamıyla çöküşünü ne hükümet ne de CTP seyredemez" diyerek uyardı…

Yayın Tarihi: 28/02/15 10:02
okuma süresi: 4 dak.
"CTP bu çöküşü seyredemez!"
A- A A+

CTP'nin etkili isimlerinden Ferdi S. Soyer, Sonay Adem ve Kutlay Erk, Belediyeler Yasası'yla ilgili olarak hükümetle yaşanan gerilimin ardından partisi ile ilişkilerini askıya alan Belediyeler Birliği ve Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli'yi haklı bulurken 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, batmış olan belediyelerin tam anlamıyla çöküşünün seyredilemeyeceğini ifade ederek, krizin geçici olmasını diledi.

Talat, "Benli'nin ifade ettiği nedenler dikkate alınırsa konunun önemi anlaşılır. CTP'nin başarılı belediye hizmetleri nedeniyle batmış olan kırsal kesim belediyeleri CTP'Li adaylara emanet edildi… Kurtarılması için de muhakkak merkezî hükümetin desteği gerekir. Benli, bu yardımın somuta indirilememesi nedeniyle tepki gösterdi. Bunun geçici olmasını, normal ilişkilere dönülebilmesini dilerim" dedi.

Kıbrıs Postası - Vatan MEHMET

Belediyeler Birliği ve Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli'nin geçtiğimiz gün partisi Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) ile ilişkisini askıya alışı ardından konu konuşulmaya, değerlendirilmeye devam ediyor…

CTP'nin etkili isimlerinden Ferdi Sabit Soyer, Sonay Adem ve Kutlay Erk'in Kıbrıs Postası'na yaptığı açıklamalar ve Belediyeler Yasası'yla ilgili olarak hükümetle yaşanan gerilimin ardından partisi ile ilişkilerini askıya alan Belediyeler Birliği ve Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli'yi haklı bulurken 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, batmış olan belediyelerin tam anlamıyla çöküşünün seyredilemeyeceğini ifade ederek, krizin geçici olmasını diledi.

Kıbrıs Postası'na konuşan ve süreci başından beri dikkatle takip ettiğini belirten Mehmet Ali Talat, "Ahmet Benli'nin ifade ettiği nedenler dikkate alınırsa konunun önemi anlaşılır…

"Normal ilişkilere dönülebilmesini dilerim"

CTP'nin başarılı belediye hizmetleri nedeniyle batmış olan kırsal kesim belediyeleri CTP'Li adaylara emanet edildi… Kurtarılması için de muhakkak merkezî hükümetin desteği gerekir. Benli, bu yardımın somuta indirilememesi nedeniyle tepki gösterdi. Bunun geçici olmasını, normal ilişkilere dönülebilmesini dilerim" şeklinde konuştu.

Benli 'yıkıcı' sonuçlara işaret etmişti

Benli geçtiğimiz gün ses getiren açıklamasında "'Devlet Katkı Payı' yerel gelirlerinin dar ve hizmet maliyetlerinin yüksek olduğu kırsal kesim belediyelerinin koşulları da göz önüne alınmalı, bu belediyelere yönelik 'merkezi' kararlardan oluşan kaybın telafisi sağlanmalıdır.

- Belediyelerimizin mali yapısı sağlamlaştırılmadan yasal düzenleme ile kaynaktan kesintiye gidilmesi yıkıcı sonuçlara neden olacaktır.

Oysa hedef belediyelerimizde çalışanların maaş ve özlük hakları ile devlete olan borçların ödenerek, normalleşmeyi sağlamak, çalışma huzuru ile halkın en temel hakkı olan hizmet kalitesini yükseltmektir.

Bu yönetim anlayışı değişinceye ve gerekli adımlar atılıncaya kadar Cumhuriyetçi Türk Partisi -Birleşik Güçler ile ilişkilerimi askıya aldığımı, Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği ve Gönyeli Belediye Başkanı olarak mücadeleme devam edeceğimi kamuoyuna açıklarım" İfadelerine yer vermişti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.