İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Özersay: "Yapmacık tavırlar ve gösterişe harcanan paralar sonucu değiştiremeyecek"

Özersay: "Yapmacık tavırlar ve gösterişe harcanan paralar sonucu değiştiremeyecek"

Bağımsız cumhurbaşkanı adayı Kudret Özersay dün İskele bölgesini ve Gazimağusa Limanında tersane alanı içindeki özel işletmeyi ziyaret ederek vatandaşlar ve işçilerle bir araya geldi.

Yayın Tarihi: 28/02/15 15:02
okuma süresi: 4 dak.
Özersay: "Yapmacık tavırlar ve gösterişe harcanan paralar sonucu değiştiremeyecek"
A- A A+

Özersay "bugün başta iktidarın nimetlerinden yararlanarak seçime hazırlananlar olmak üzere sürekli bir gösteriş peşinde koşanlar var. Ancak yapmacık tavırlar, samimiyetten uzak söylemler ve gösteriş için harcanan onca para bu seçimin sonucunu değiştiremeyecek. Çünkü vatandaş bu yapmacık ve samimi olmayan durumdan bıkmış durumdadır. Bu seçimin sonucunu sessiz çoğunluk belirleyecek" dedi.

Özersay gerçekleştirdiği ziyaretlerde vizyonunu anlatarak, cumhurbaşkanlığı görevine gelmesi halinde sadece müzakereler ve dışarıda çok iyi bir temsiliyet için değil, içeride vatandaşlar arasında ayrım yapmadan herkese eşit mesafede durarak iç sorunların çözümü konusunda siyasi liderlik göstereceğini söyledi. Kudret Özersay müzakerelerde ve diğer uluslararası konularda Kıbrıslı Türklerin haklarını en iyi şekilde savunabilmek için Cumhurbaşkanı olarak olumlu, yapıcı ve yaratıcı bir duruşa sahip olacağını vurguladı. Özersay; Uluslararası alanda sürekli girişimde bulunan, Kıbrıs Türkünün hayatının sadece müzakerelerden ibaret olmadığını, olmaması gerektiğini akılda tutarak aktif ve yapıcı bir diplomasi izleyen işinin ehli bir cumhurbaşkanı Kıbrıs Türküne kazandıracaktır dedi.

Özersay, diplomasi, hukuk, siyaset bilimi ve genel anlamda uluslararası ilişkiler konusunda uzmanlığı olan, yabancı dile hakim birisinin bu ülkeye ve Kıbrıs Türk'üne çok şey verebileceğine, Kıbrıslı Türklerin bölgesel bir aktör olmasını mümkün kılabileceğine inandığını belirterek," yıllarını bu konulara vermiş birisi olarak sizleri en iyi şekilde temsil edebileceğime inandığım için bu yola çıktım" dedi.

Vatandaşlık uygulamalarından da bahseden Özersay, bu açıdan son derece keyfi uygulamalar bulunduğunu söyledi. Vatandaşlık uygulamalarında yapılan partizanlığa değinen Özersay "neredeyse yirmi yıl bu ülkede kayıtlı olarak çalışan, tüm yatırımını burada yapan ve çocuklarını burada büyüten insanlar, yasada belirtilen şartları yerine getirmelerine rağmen vatandaş yapılmazken sırf menfaat nedeniyle ya da oy getirir diye vatandaş yapılanlar var. Üstelik bu uygulamalar her seçim dönemi geldiğinde hızla artıyor. Devletin diğer tüm alanlarında olduğu gibi vatandaşlık konusunda da keyfi ve siyasi maksatlı uygulamalara başvurulduğunu, bunun da devlete olan güveni sarstığı gibi ülkede yaşayan insanlarda adaletsizlik algısını daha da beslediğini söyledi. Özersay, "tüm KKTC vatandaşlarına müzakere masasında ve uluslar arası alanda ayrım yapmaksızın sahip çıkarken elimizin gerçekten güçlü olmasını istiyorsak vatandaşlık uygulamalarımıza keyfiliğe son verecek şekilde yeni düzenlemeler yapmak durumundayız" dedi.

Maraş konusundaki düşüncesini de anlatan Özersay, kapalı Maraş'ın Kıbrıs Türk yönetiminde açılması gerektiğini söyledi. Özersay, Maraş'ın eski mal sahiplerine kullanımının açılması durumunda, eski mal sahiplerinin vergilerini KKTC'ye ödemesi, inşaat hizmetlerini ve diğer yan sektörlerin sunduğu hizmetleri de KKTC'den alması düzenlemesi ile sadece Mağusa'nın değil genel anlamda KKTC ekonomisinin ciddi anlamda bir canlanmanın meydana geleceğini vurguladı. Özersay, şartları bizim koymamız halinde dengelerin değişebileceğini de belirterek, bu hamleyi yaptığımız anda hem orada mal sahibi olan yabancıların hem de Kıbrıslı Rumların Maraş'taki mallarını almak için geleceğini ve Kıbrıs Türk yönetimi altında bu sürecin her iki topluma da önemli bir getiri sağlayarak olumlu bir hava yaratacağını söyledi.

Özersay ziyaretleri sırasında vatandaşların sorularını da yanıtladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.