İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Özgürgün: "Hükümetin, değerlendirilecek bir icraatı yok"

Özgürgün: "Hükümetin, değerlendirilecek bir icraatı yok"

Ana muhalefet Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, hükümetin değerlendirilecek bir icraatı bulunmadığını ve ülke sorunlarını çözmek adına hiçbir projenin hazırlanmadığını ileri sürdü.

Yayın Tarihi: 02/03/15 18:30
okuma süresi: 3 dak.
Özgürgün: "Hükümetin, değerlendirilecek bir icraatı yok"
A- A A+

UBP'den yapılan açıklamaya göre bir televizyon programına katılan Hüseyin Özgürgün, partisinin muhalefetteki çizgisini, hükümetin durumunu ve Cumhurbaşkanlığı seçimini değerlendirdi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Özgürgün, Cumhurbaşkanı ve Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Derviş Eroğlu'nun seçimi kazanması konusunda endişeleri bulunmadığını ifade etti.

"YAPICI MUHALEFET"

Devletin ve kurumların zarar görmeyeceği bir ana muhalefet görevi sürdürdüklerini belirten Özgürgün "UBP ana muhalefeti yıkıcı olarak değil, yapıcı bir şekilde sürdürüyor" şeklinde konuştu.

Özgürgün, Kasım ayında yapılacak UBP kurultayında başkan adayı olup olmayacağı konusuna da değinerek, şu an gündemlerinin kurultay değil, cumhurbaşkanlığı seçimi olduğunu ifade etti.

Hüseyin Özgürgün, "UBP ana muhalefet olmanın yanında ülkenin en köklü partisi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerini çok ciddiye alıyoruz.Çünkü Ulusal Birlik Partisi için Kıbrıs Türk halkının özgürlüğü ve egemenliği en öncelikli konudur." diye konuştu.

HÜKÜMET VE BAŞBAKANA ELEŞTİRİ

Hükümetin değerlendirilecek bir icraatı bulunmadığını iddia eden Özgürgün, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu'na "rotasını kaybetmiş gemi" benzetmesinde bulundu. Özgürgün, ülke sorunlarını çözmek adına hükümetin hiçbir projesi olmadığını savundu.

Ekonomi konusunda da hükümete eleştirilerde bulunan Özgürgün KKTC'de ekonominin bir kenara tutturulmuş, beş altı başlığın içinde kaynayıp gittiğini söyledi. Hükümetin özel sektörü cazip kılacak hiçbir proje yapmadığını savunan Özgürgün, ülkede eğitim ve turizm konusunda da hiçbir girişim yapılmadığını iddia etti.

Bir çok konuda hükümetin geri adım attığını ileri süren Özgürgün, yılladır UBP'yi eleştiren Başbakan Yorgancıoğlu'nun şimdi çok daha kötüsünü yaptığını savundu.

Başbakan'ın "devleti çökertmeye çalıştığını ve anayasal kurumları zafiyete uğrattığını iddia eden Özgürgün, hükümetin iradesinin bulunmadığını, ortakların birbirinden bağımsız çalıştıklarını öne sürdü.

"YANDAŞ SENDİKALARDAN GÖSTERMELİK EYLEM"

"Yandaş sendikaların" hükümetin ortalığı yangın yerine çevirmesine rağmen sessiz kaldığını ya da göstermelik eylemler yaptığını ileri süren Özgürgün, hükümetin seçim yasakları öncesi istihdamlar yaptığını söyledi.

Kıbrıs konusunda 1-2 yıl içinde önemli gelişmelerin yaşanabileceğine işaret eden Özgürügn, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'na 6 ay öncesinden yaptıkları "aday ol" çağrısının bugün çok doğru bir karar olduğunu kaydetti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.