İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

KAD ve USAK "Türkiye ve Kıbrıs: Bölgesel Barış ve İstikrar" başlıklı konferans düzenledi...

KAD ve USAK "Türkiye ve Kıbrıs: Bölgesel Barış ve İstikrar" başlıklı konferans düzenledi...

Kıbrıs Akademik Diyalog (KAD) ve Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu (USAK) tarafından Ankara'da "Türkiye ve Kıbrıs: Bölgesel Barış ve İstikrar" başlıklı bir konferans düzenlendi. Konferansa katkı koyan kuruluşlar arasında Avustralya Yüksek Komiserliği (Lefkoşa), Friedrich Ebert Vakfı, Kent Üniversitesi Çatışma Analizleri Araştırma Merkezi, Ankara'da bulunan Britanya Enstitüsü (BIAA) ile Ankara'daki Birleşik Krallık ve Avustralya Büyükelçilikleri bulunuyor.

Yayın Tarihi: 03/03/15 07:38
okuma süresi: 2 dak.
KAD ve USAK "Türkiye ve Kıbrıs: Bölgesel Barış ve İstikrar" başlıklı konferans düzenledi...
A- A A+

Sabah yapılan ilk oturumda Yunanistan eski Başbakanı ve Sosyalist Enternasyonal başkanı Yorgos Papandreu ile Dışişleri eski Bakanı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi eski başkanı Hikmet Çetin, Türkiye ve Yunanistan arasındaki uzlaşı süreci ile ilgili tecrübelerini aktardı. Konuşmalar sonrasında devam eden soru-cevap kısmı ise Türkiye Cumhuriyeti'nin Avrupa Birliği'ne giriş süreci ve Kıbrıs Sorunu'nun çözümü üzerine odaklandı. Soru-cevap kısmında gerek konuşmacılar gerekse dinleyiciler, anlaşma konusunda temelin 11 Şubat 2014 ortak deklerasyonuna bağlı olması gerektiğini vurguladı.

Mutabakata varılan bir başka nokta olarak; Türkiye Cumhuriyeti ve Yunanistan'ın görüşme sürecini başlatmak için somut adımlar atması ve Kıbrıs'taki tarafları "ortak deklarasyon"da bulunan temel üzerinde bir anlaşmaya varmak için desteklemeleri olarak ifade edildi.

Öğleden sonra oturumu ise, Kıbrıslı ve Türkiyeli akademisyenlerin katılımıyla "Kıbrıs'ta arabuluculuk için yeni düşünceler" başlığı altında gerçekleştirildi. Konferansın sonunda katılımcılar, birlikte çalışmaya ve Kıbrıs'taki çözüm sürecini destek olduklarını belirtti.

Yakın zamanda konu ile ilgili Kıbrıs'ta bir basın konferansı düzenleyecek olan KAD, basın konferansında Ankara'daki temaslarla ilgili daha detaylı bir bilgi sunacaktır. KAD'ın yapmış olduğu diğer organizasyonlar ile ilgili daha detaylı bilgi, www.facebook.com/cyprusacademicdialogue ile www.cadcyprus.org adreslerinden temin edilebilir.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.