İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Benli: "Sorumlu, Başbakan, Maliye Bakanı ve İçişleri Bakanıdır"

Benli: “Sorumlu, Başbakan, Maliye Bakanı ve İçişleri Bakanıdır”

Gönyeli Belediye Başkanı ve Belediyeler Birliği Başkanı Ahmet Benli Kanal T'de Dilek Kırıcı'nın hazırlayıp sunduğu Açık Oturum programına katıldı. Benli: "Sorumlu Başbakan, Maliye Bakanı ve İçişleri Bakanıdır" dedi.

Yayın Tarihi: 03/03/15 08:45
okuma süresi: 3 dak.
Benli: “Sorumlu, Başbakan, Maliye Bakanı ve İçişleri Bakanıdır”
A- A A+

CTP ile ilişkilerini askıya alan Ahmet Benli " Ben gençliğimden beri CTP'nin organlarında çalışmış, görev almış bir kişiyim. İlişkimi askıya aldım. Parti yanlıştan dönmez ve bu yasayı çıkarmazsa gider dinlenirim sözümden dönmem " dedi.

Başbakanın Devletin Belediyelere yaptığı devlet katkısının %8,5 'dan %9.25'e çıkarılması talebine "Herkes benden bir şey ister " mantığıyla bakmasını anlayabildiğini ancak çözümü kendisinin bulması gerektiğini söyledi. Özellikle yeni seçilen küçük belediyelerin Genç Başkanlarının geçmişten kalan borçların altında ezildiklerini ve bunların bütçelerini kendi beldelerine giderek yerinde incelediğini kısa sürede popülizm yapmadan borç alacaklarını toplayarak önceki gelirlere göre iki kat gelir artırdıklarını ancak buna rağmen devlet vergi gelirlerinden topladığı 9.25 vergi oranını belediyelere vermezse belediyelerin kesinlikle maaş, ihtiyat sandığı ve sosyal sigorta primlerini ödeyemeyeceğini söyledi.

Belediyelerin "Mal Vergisi" yasasının 2006'dan beri güncellenmediğini bundan doğan gelir kaybının milyonlarca lira olduğunu bununda sorumlusunun gelmiş geçmiş Hükumetler olduğunu bunların düzeltilmemesi durumunda Belediyelerin batıp çökeceğini söyledi.

Ahmet Benli Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kendisinin ve CTP'li Belediye Başkanlarının canla başla Sibel Siber için çalıştıklarını da ekledi ve bu konunun bazı çevrelerce istismar edilmemesi gerektiğinin altını çizdi.

Sürpriz su projesi Belediyeler Birliği'nde hazırlanıyor

Ahmet Benli Başkanlığındaki Belediyeler Birliğinde Türkiye'den gelecek suyun en kaliteli, en kolay ve en ucuz nasıl hizmet verebilmesiyle ilgili kapsamlı proje hazırlanıyor. Projenin başında Eski Ekonomi ve Turizm Bakanı Derviş Deniz bulunuyor. Bu projenin Hükumete sunulacağını söyleyen Benli, Temmuz ayında akması beklenen Türkiye'den gelecek su için Hükumetin hiçbir çalışması olmadığını söyledi. Su projesine 1,5 milyar dolarlık yatırım yapan Türkiye'ye Kıbrıs Türk Halkı teşekkür etmelidir dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.