İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Eroğlu: "Üretmek ve pazarlamak durumundayız"

Eroğlu: "Üretmek ve pazarlamak durumundayız"

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, yeni kurulan ve yasa çalışması tamamlanan Kuzey Kıbrıs İhracatçılar Meclisi'nin üyelerinden oluşan heyeti kabul etti.

Yayın Tarihi: 03/03/15 12:24
okuma süresi: 2 dak.
Eroğlu: "Üretmek ve pazarlamak durumundayız"
A- A A+

İhracatçıları tek çatı altında toplayarak sorunları etkin şekilde çözmek ve ihracat potansiyelini artırma hedefiyle kurulan İhracatçılar Meclisi adına konuşan Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı Genel Koordinatör Orçun Kamalı, İhracatçılar Meclisi'nin Bakanlar Kurulu kararıyla 2014 yılının Ağustos ayında kurulduğunu; yasa çalışmasının yapıldığını kaydederek, bu kuruluşta devlet, ihracatta yer alan ürün grubu ve Oda temsilcilerinin bulunduğunu anlattı.

İhracatçılar Meclisi'nin yasallaşması için süreci başlatacaklarını da ifade eden Orçun Kamalı, 15 temsilcisi olan İhracatçılar Meclisi'nin kuruluş amaçlarına değindi.

Kamalı, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ile iletişim kurmak için girişim yaptıklarını da aktardı.

EROĞLU: "ÜRETMEK VE PAZARLAMAK DURUMUNDAYIZ"

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ise kabuldeki konuşmasında, ihracatçıları tek çatı altında toplayacak bir Meclisin kurulmasının önemli olduğunu kaydederek, "Belki üretimi istediğimiz noktaya taşımadık ama artık üretmek ve pazarlamak durumundayız" dedi.

İhracatçılar Meclisi ile ilgili yasanın Meclisten geçmesi gerektiğine de işaret eden Eroğlu, "Bu konuda bize düşen görevler varsa her halükarda yardımcı olmaya gayret edeceğiz" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, İhracatçılar Meclisi'nin faaliyetlerini sürdürebilmesi için üretim gerektiğini de vurgulayarak, hükümetlerin üretim konusunda gerekli teşviki vereceğine, yasayı da Meclis'ten süratle geçireceğine inanç belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.