İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Çalışma Bakanı ile Eğitim Bakanı Turizm'de Eğitim ve İstihdam Projesi kapsamında toplantıya katıldı

Çalışma Bakanı ile Eğitim Bakanı Turizm'de Eğitim ve İstihdam Projesi kapsamında toplantıya katıldı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ilk etabı Karpaz'da hayata geçirilen Turizm Sektörü'nde Meslek Eğitim ve İstihdam Projesi'ni yerinde incelemek ve kursiyerlerin sorunları dinlemek amacıyla Kaya Artemis Resort Otel'de düzenlenen toplantıya katıldı.

Yayın Tarihi: 03/03/15 16:42
okuma süresi: 2 dak.
Çalışma Bakanı ile Eğitim Bakanı Turizm'de Eğitim ve İstihdam Projesi kapsamında toplantıya katıldı
A- A A+

Toplantıda ilk olarak konuşmasını gerçekleştiren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar Turizm Sektörü'nün ülkemiz için önemli ve sürekli gelişen bir sektör olduğunu belirtti.

AZİZ GÜRPINAR: "AMACIMIZ NİTELİKSİZ GENÇLERİMİZE NİTELİK KAZANDIRMAK"

"Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Başbakan Yardımcılığı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanlığı ile Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası işbirliğinde gerçekleştirdiğimiz projede amacımız niteliksiz gençlerimize nitelik kazandırmak ve iş başında yaşayarak öğrenme metodu kullanarak gençlerimizin eksikliklerini giderip, ülkemize yerel anlamda ekonomiye katkı koyacak elemanlar yetiştirmek."dedi.

Bakan Aziz Gürpınar projenin ikinci etabının 30 Mart tarihinde Girne Bölgesi'nde başlatılacağını belirtti.

Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova ise yaptığı konuşmada Milli Eğitim Bakanlığının temel prensiplerinden bir tanesinin Yaşam boyu eğitim olduğu belirtti.

ÖZDEMİR BEROVA

"Çalışma ve Sosyal Eğitim Bakanlığı, Esnaf ve Zanaatkarlar Odası ve bu yılda Turizm Bakanlığı'nın katılımıyla eğitim programlarımızı devam ettireceğiz. Reel anlamda çalışanların eğitiminden sonra alacağı pozisyon pratikte teknik olacaktır."dedi.

Toplantıda kursiyerlerin soruları cevaplandı ve eğitim sürecisince yaşadıkları sorunlar dinlendi.

Projenin şu anda Kaya Artemis Otel ve Nuh'un Gemisi Otel de yürütüldüğü açıklandı. Projenin yaklaşık bir yıla kadar tamamlanması bekleniyor.

MHA

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.