İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Kıbrıs Sosyalist Partisi ile Yeni Kıbrıs Partisi görüştü

Kıbrıs Sosyalist Partisi ile Yeni Kıbrıs Partisi görüştü

Kıbrıs Sosyalist Partisi ile Yeni Kıbrıs Partisi dün YKP Genel Merkezi'nde görüştü.

Yayın Tarihi: 03/03/15 16:54
okuma süresi: 3 dak.
Kıbrıs Sosyalist Partisi ile Yeni Kıbrıs Partisi görüştü
A- A A+

Görüşmede önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile iki parti arasında var olan siyasi ve ideolojik sorunlar ele alındı.

Her iki parti yetkilileri seçimlere yönelik olarak farklı tavırlar takındıklarının bilincinde olduklarına vurgu yaptılar.

KSP yetkilileri Nisan 2015 seçimlerinde tüm adayların ayni kefeye konulamayacağına vurgu yaparak; YKP'nin yayınladığı seçime ilişkin tavrının, adaylar arasında hiçbir ayrım yapmayarak, niyet bu olmasa da, Onurer'i statükonun savunucusu diğer adaylardan ayırmayarak, "tüm adaylar aynıdır" yanlış anlayışını beslediğine dikkat çektiler.

KSP adayı Mustafa Onurer'in ülkedeki emperyalist tahakküm işgal ve istila olduğu gerçeklerini vurgulayan tek aday olarak diğer adaylardan ayırt edilmesi konusunda YKP'nin de hassas davranmasını isteyen KSP yetkilileri, diğer adayların tümünün de Ankara'nın talimatlarına göre hareket edecek adaylar olduğunu vurguladılar.

YKP yetkilileri de Onurer'in Ankara karşısında diğer adaylardan çok farklı bir tavır içinde olduğu konusunda KSP'den farklı düşünmediklerini, ancak içinde bulunduğumuz şartlarda seçimlerde alınması gereken tavır konusunda KSP'den ayrıldıklarını belirttiler.

Onurer, YKP'nin seçimler konusunda takındığı tavrın ne teorik anlamda, ne de pratik açıdan olumlu bir tavır olmadığına vurgu yaparak, "Teorik olarak YKP'nin boykot tavrı, eğer aynı zeminden, yani sosyalizm zemininden yola çıkıyorsak yanlış bir tavırdır." dedi. Onurer, YKP'nin bu tavrının Leninzm'in bu konudaki tavrına ters olduğunu anlattı.YKP'nin boykot tavrının pratik açısından da yanlış olduğunu anlatan Onurer, bu tavrın işgale karşı duruş sergileyen tek adayın zayıflatılmasından başka hiçbir somut sonuca yol açmayacağını vurguladı.

İki parti yetkilileri, partileri arasında siyasi ve ideolojik konuları ele almak ve olası her alanda güç birliği yapılmasını sağlamak için daha düzenli bir şekilde bir araya gelinmesinde hemfikir olduklarını açıkladılar.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.