İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Erk: "Hükümet programından, CTP ise kendi ideolojisinden ödün veremez"

Erk: "Hükümet programından, CTP ise kendi ideolojisinden ödün veremez"

CTP-BG Genel Sekreteri Kutlay Erk, partinin yaklaşan kurultayında Eski Genel Başkan Talat'ın aday olmasının demokratik bir hak olduğunu ifade ederek, "Talat CTP'ye iyi gelir, bu tartışılamaz bile. Partililerin Talat'a büyük sevgisi ve saygısı vardır" dedi.

Yayın Tarihi: 04/03/15 11:21
okuma süresi: 3 dak.
Erk: "Hükümet programından, CTP ise kendi ideolojisinden ödün veremez"
A- A A+

Kıbrıs Postası – Filiz Seyis

Genç TV'de Gökhan Altıner'in hazırlayıp sunduğu "Kıbrıs'ta Manşet" programına konuk olan CTP-BG genel Sekreteri Kutlay Erk, yaklaşan Cumhurbaşkanlığı Seçimleri, CTP-BG Kurultayı ve Hükümet icraatları konularında değerlendirmelerde bulundu.

CTP Kurultayının tüzüğe göre Ekim – Kasım aylarında yapılması gerektiğini söyleyen Erk, Eski Genel Başkan Mehmet Ali Talat'ın parti başkanlığına aday olmasının demokratik bir hak olduğunu ifade etti.

"Partililerin Talat'a büyük sevgi ve saygısı vardır"

Erk, "Sayın Talat aday olursa Kurultay'datüm adaylara olduğu gibi ona da başarılar dileriz. Talat'ın amacı, tüm CTP'liler gibi partinin başarılı olmasıdır. Bu yöndeki tüm katkılara açığız. Talat CTP'ye iyi gelir, bu tartışılmaz bile. Kendisinin CTP'ye hiç kötülüğü olmadı ki… Partililerin de Talat'a büyük sevgisi ve saygısı vardır" şeklinde konuştu.

"Hükümet programından, parti ideolojisinden ödün veremez"

CTP'nin büyük ortak olduğu Hükümet'in programı ile partinin programının her zaman yüzde yüz örtüşmediğini ifade eden Erk, CTP'nin ideolojisi olan bir parti olduğunu bu nedenle hükümetle görüş farklılıklarının ortaya çıkmasının normal olduğunu anlattı. Erk, hükümetin kendi programından CTP'nin ise kendi ideolojisinden ödün vermesinin mümkün olmadığını vurguladı.

Erk, "CTP'lilerin protest, muhalif ruhu var. Bazen kendi hükümetimizin yaptığını bile beğenmeyiz" dedi.

"Birbirimizi yaraladı, artık toparlamamız gerekir"

CTP içinde yaşanan tartışmalara da değinen Erk şöyle konuştu:

"Parti içinde öteden gelen, bazı farklı düşünen arkadaşlarımızdan kaynaklanan sorunlar oldu. Şu anda yumuşamalar vardır, dengeler oluşmaya başladı. İçimizde yaşadığımız tartışmalardan mutlu olmamız mümkün değil, artık bunu toparlamamız gerekir. Birbirimizi yaraladık ama yaralarımızı birlikte sarmalıyız. Yoldaşlık duyguları ile birbirimize sarılıp yürümemiz gerekir."

"Masa başı yapılan anket gibi kokuyor"

Cumhurbaşkanlığı seçimine de değinen Erk, CTP Adayı Sibel Siber'in güçlü ve görevi hakkıyla yapabilecek bir aday olduğunu vurguladı.

Bazı anketlerin Siber'i üçüncü sırada gösterdiğini belirten Erk, "Üçüncü sıra bize göre tamamen gerçek dışı bir konumlandırılmadır. İkinci tur olacaksa biri bizim adayımızdır, olmayacaksa kazanan bizim adayımızdır. Beklentimiz yüksek ve gerçekçidir" ifadelerini kullandı.

Siber'i üçüncü sırada gösteren anketleri 'masa başı yapılan anket gibi kokuyor' ifadeleri ile eleştiren Erk, sözkonusu anketin arazide yapıldığına inanmadığını kaydetti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.