İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Özkardaş: "Kıb-Tek'te neler yaşandığını bilmek halkın hakkı"

Özkardaş: "Kıb-Tek'te neler yaşandığını bilmek halkın hakkı"

Kamu-Sen Genel Başkanı Mehmet Özkardaş Kıb-Tek ile ilgili basın açıklaması yayımladı. Açıklamanın tam metni şöyle:

Yayın Tarihi: 04/03/15 11:41
okuma süresi: 2 dak.
Özkardaş: "Kıb-Tek'te neler yaşandığını bilmek halkın hakkı"
A- A A+

KTHY'nin başına gelenlerin, Kıb-Tek'in de başına gelmesini asla istemeyiz.

Kıb-Tek'ın yıpratılarak özelleştirmenin zeminini hazırlanması her dönem denendi...

Halkımız büyük bir çoğunlukla Kıb-Tek'e sahip çıktı. Hem de, ateş pahasına ödediği, hatta kullanmadan ödediği elektrik parasına rağmen .

Kurumun başındaki Sn. Akim , çok deneyimli bir bürokrattır. Sayıştay Başkanlığı gibi önemli bir kurumda başkanlık yapmış birisidir.

Şimdi bakıyoruz ki; Kıb-Tek'le ilgili bir çok şaibeli alımlar ve partizanca istihdamlar yapılıyor, 2014 yılı içerisinde yasal olmayan yollardan milyonlarca dolar borçlanma yapıldığı iddia ediliyor, akıllı sayaç ihalesi ile ilgili bir çok eleştiriler ve soru işaretleri cevapsız kalıyor.

Tüm bunlara rağmen, Kıb-Tek'i denetime giden Sayıştay Denetçilerinin denetim yapması Kıb-Tek Yönetim Kurulu Başkanı tarafından engelleniyor ve çalıştıkları odanın kapısının kilidi değiştiriliyor.

Sn. Akim, " Sayıştayın Kıb-Tek'i denetleme yetkisi yoktur." diyor, ancak Başsavcılık aynı görüşte değil ve Sayıştay'ın Kıb-Tek'i 45/2011 sayılı Yasa kapsamında denetleme yetkisi olduğunu belirtiyor.

Bir an için Sayıştay'ın Kıb-Tek'i denetim yetkisi olmadığını varsaysak bile, her kurumun denetime açık olması, halkın malı olan bu kurumda nelerin yapıldığının herkesin bilmesi gerekmez mi? Açıklık, şeffaflık ve hesap verebilirlik bunu gerektirmez mi ?

Eğer herhangi bir usulsüzlük ve/veya yasa dışı uygulama yoksa, neden korkuluyor, neden denetimden kaçılıyor ve sayıştayın istediği belge ve bilgiler neden verilmiyor?

Sanırım Kıb-Tek'te nelerin yaşandığını bilmek, Kıb-Tek'e sahip çıkan halkımızın hakkıdır.

Mehmet Özkardaş

Genel Başkan

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.