İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

GAÜ öğrencileri, Osmanlı arşivlerini dijital ortama aktarıyor

GAÜ öğrencileri, Osmanlı arşivlerini dijital ortama aktarıyor

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Eğitim Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği Bölümü Topluma ve toplum belleğine hizmet edinmeye devam ediyor.

Yayın Tarihi: 04/03/15 12:21
okuma süresi: 2 dak.
GAÜ öğrencileri, Osmanlı arşivlerini dijital ortama aktarıyor
A- A A+

GAÜ Eğitim Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği Bölümü öğrencileri, KKTC Millî Arşiv Dairesi'nde bulunan Osmanlı Türkçe'sine ve Arapça'ya ait el yazmalarını dijital ortama aktarmaya devam ediyor. Bu kapsamda adı geçen bölüm öğrencilerinden Tuğba Balcı, İrem Gizem Şahin ve Feyza Demirci Girne'de yer alan Milli Arşiv Dairesi'nin mikrofilm bölümünde Öğretim Görevlisi Zeki Akçam ve Millî Arşiv Müdürü Gökhan Şengör himayelerinde "Nadir Eserler Bölümü'nde" yer alan eserleri dijital ortama aktardı.

Konuyla ilgili GAÜ'den yapılan açıklamada, Eserlerin Kıbrıs'a ait olup Osmanlı İmparatorluğu dönemini kapsadığı belirtilirken, ilk olarak eserlerin varak numaraları verilerek, eserlerin dijital ortama aktarıldığı bildirildi. Bir dönem boyunca süren çalışma neticesinde öğrencilerin çalıştıkları 100 saatlik dilim için "staj" belgesi verildiği, Millî Arşiv'in her iki toplumun da belleği olduğunu ve bu belleğin kalıcı hale gelmesi için GAÜ olarak ellerinden gelen desteğin sağlanacağı ifade etti. Ayrıca, kişisel gelişime değer verdikleri ve ders dışında da Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencilerinin kendilerini geliştirebilmeleri için imk?nlar sağladıklarını ve her dönem bu tür faaliyetleri düzenli olarak yapacakları vurgulandı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.