İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

YKP-fem'den 8 Mart Etkinliği

YKP-fem'den 8 Mart Etkinliği

1857 yılında, 129 kadın emekçinin 'günde 8 saat çalışma', 'eşit işe eşit ücret', gibi taleplerle başlattıkları direnişleri sonucu hayatlarını kaybetmeleri üzerine kadın mücadelesinin sembolü haline gelen 8 Mart'da, radikal bir sol parti olan Yeni Kıbrıs Partisi tabanında özerk olarak örgütlenen ve feminist mücadele veren kadınlar olarak bu yıl da eylemdeyiz.

Yayın Tarihi: 04/03/15 12:27
okuma süresi: 3 dak.
YKP-fem'den 8 Mart Etkinliği
A- A A+

Üzülerek gözlemliyoruz ki 157 yıl önceki talepler, bu gün tüm dünyada olduğu gibi, coğrafyamızda da güncelliğini korumaktadır;

Ev içindeki emeğimiz görünür kılınıncaya, değeri tanınıncaya dek,

Üretim, tüketim ve kar hırsıyla bezenmiş kapitalist düzenin yerini eşitlikçi bir üretim şekli alıncaya dek,

Sırf kadın olduğumuz için maruz kaldığımız her türlü erkek şiddeti son buluncaya dek,

Bedenlerimizin olduğu gibi doğa'nın da talanı ve sömürüsü son buluncaya dek,

Son sınır kalkıncaya, son savaş bitinceye dek,

Yani toplumsal cinsiyet ilişkilerinde ve üretim şekillerinde bir devrim oluncaya dek güncelliğini korumaya davam edecektir.

Başta kadınlar olmak üzere herkesi 8 Mart 2015 Pazar günü saat 14:00'te 1984 Bahçe'ye saat 14.00'de 1984 Bahçe'de "Bir Direniş Öyküsü: Patronsuz Kazaklar" adı altında Özgür Kazova İşçileri ile söyleşi ve Patronsuz Kazak satışına ve saat 14:00'te 1984 Bahçe'ye saat 14:00'te 1984 Bahçe'ye saat 14:00'te 1984 Bahçe'ye 17.00'de, Kuğulu Park'tan başlayacak olan yürüyüşe çağırırız.

Bir Direniş Öyküsü: Patronsuz Kazaklar

YKP-fem'in daveti üzerine adamıza gelecek olan Özgür Kazova İşçileri tüm zorluklara rağmen aşırı üretim, tüketim ve kar hırsıyla bezenmiş kapitalist düzen içerisinde sol görüş ve politikalar doğrultusunda alternatif bir üretim modelini var etmek için uğraş veriyor.

Şubat 2013'te 4 aylık maaşları ve kıdem tazminatları ödenmeden işten çıkarılan Kazova tekstil işçileri tam bir sene haklarını aramışlar, bir süre fabrika önünde çadır kurarak eylemlerine devam etmişler, 28 Haziran 2013'te ise kapatılmış fabrikayı işgal edip bozuk makineleri tamir ederek bu sefer patronsuz olarak üretime tekrar başlamışlardı. 28 Eylül'de de fabrika önünde patronsuz üretimin ürünü giysilerle bir defile düzenlenmişlerdi. Mücadelelerine devam eden işçiler son olarak "yüzde 100 koton, yüzde 100 yün, yüzde 100 patronsuz ürünler" sloganıyla Özgür Kazova Tekstil Kooperatifi'ni kurmuştur.

Eşitlikçi paylaşıma dayalı bir ekonomik modeli olan patronsuz Kooperatif'in amaçları arasında tüm dayanışmacı ekonomi örgütlenmelerine, emek mücadelelerine yardım etmek ve uluslararası özgürlük mücadelelerinin bir parçası olmak bulunuyor.

YKP-fem, üretimden koparılmış Kıbrıslı Türk toplumunun ve tahakküm altında yaşayan tüm kadın emekçilerin yüreğine bir umut tohumu serpeceğini inanılan bu direniş öyküsünü dinlemek ve Patronsuz Kazak satışına katılarak Özgür Kazova İşçilerine destek vermek isteyenleri 8 Mart 2015, Pazar günü saat 14:00'te 1984 Bahçe'ye bekler.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.