İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Gülle: "Yeşil reçete ile verilen ilaçlar sıkı denetim altındadır"

Gülle: "Yeşil reçete ile verilen ilaçlar sıkı denetim altındadır"

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, psikotrop etkili (kontrole tabi), bağımlılık yaratan uyuşturucu kategorisindeki ilaçların sıkı denetim altında olduğunu, dolayısıyla da bu tür ilaçlarla ilgili herhangi bir kayıtsızlık veya kontrolsüzlüğün söz konusu olmadığını açıkladı.

Yayın Tarihi: 04/03/15 16:44
okuma süresi: 3 dak.
Gülle: "Yeşil reçete ile verilen ilaçlar sıkı denetim altındadır"
A- A A+

Bakanlık Basın Bürosu aracılığıyla bir açıklama yayımlayan Gülle, uyuşturucu kategorisindeki ve psikotrop etkili (kontrole tabi) ilaçlar konusunda Serbest Çalışan Hekimler Birliği'nin demecini yorumlayarak, birliğin konuyu yeterince araştırılmadan açıklama yaptığını söyledi.

UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE KOMİSYONU…

Bakan Gülle, "Hükümetimiz uyuşturucuyla mücadele konusunda son derece duyarlıdır. Bu duyarlılığın bir parçası olarak da bir süre önce Başbakanlık bünyesinde uyuşturucuyla mücadele komisyonu kurulmuştur" dedi.

ÇALIŞTAY YAPILACAK…

Bakan Gülle, uyuşturucu konusunda farkındalık yaratarak herkesin en üst düzeyde mücadeleye katılması hedefiyle ay sonunda bir çalıştay yapılacağını da ifade etti.

UYUŞTURUCU NİTELİKLİ İLAÇLAR 2000 YILINDAN BERİ YEŞİL REÇETE İLE VERİLİYOR…

Bu kategorideki ilaçların 2000 yılından bu yana yeşil reçete ile verildiğini kaydeden Bakan Gülle, "yeşil reçete denilen çok özel reçetelerle, seri numarası olan ve bir nüshası doktorda, bir nüshası eczanede ve bir nüshası da İlaç ve Eczacılık Dairesi'nde olacak şekilde bu ilaçlar satılıyor. Hiç kimseye bu ilaçlar "ben geldim eczaneden bu ilacı alacağım" şeklinde kesinlikle verilmiyor. Bu ilaçlar ülkeye girerken de kayıt altına alınıyor ve her eczanede bu ilaçlar seri numarası olan yeşil reçeteler ile satılıyor. Dolayısıyla bu tür ilaçlarla ilgili herhangi bir kayıtsızlık veya kontrolsüzlük söz konusu değildir" dedi.

KİŞİSEL SUİİSTİMAL VARSA ÜZERİNE GİDİLECEK…

Bu tür ilaçların kayıt ve kontrolünü yapmaya devam ettiklerini ve sürdüreceklerini vurgulayan Gülle, kişisel suiistimaller olabileceğini; bunların da üzerine giderek araştırdıklarını kaydetti.

KIBRIS TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ İŞBİRLİĞİNDE DE DENETİMLER YAPILACAK…

Sağlık Bakanı Gülle, Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği işbirliğiyle, bu konunun ele alınıp, kontrol ve denetimlerin devamının sağlanacağını ifade etti.

AKILCI İLAÇ KULLANIMINA YÖNELİK EĞİTİM PROGRAMI…

Ayrıca Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, akılcı ilaç kullanımına yönelik 3 yıl sürecek bir eğitim programı başlattıklarını belirterek, bu çalışmayla; eczacıların, hekimlerin ve halkın eğitilerek bilinçlendirilmesinin sağlanacağını kaydetti.

Bakan Gülle, 21 Mart 2015 tarihinde başlayacak bir dizi eğitim ve düzenlemelerle ilaç kullanımında hassasiyetle çalışacaklarını da ekledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.