İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Gloria Jean's Coffees ve Domino's Pizza'dan engelsiz ortamlar

Gloria Jean's Coffees ve Domino's Pizza'dan engelsiz ortamlar

Gloria Jean's Coffees ve Domino's Pizza görme engellilere sağladığı imkanlar ile engelsiz ortamlar sunuyor…

Yayın Tarihi: 04/03/15 16:59
okuma süresi: 3 dak.
Gloria Jean's Coffees ve Domino's Pizza'dan engelsiz ortamlar
A- A A+

Kaner Şirketler Grubu bünyesindeki Gloria Jean's Coffees ve Domino's Pizza, engelli bireylerin sosyal yaşamda var olabilmeleri ve hayatlarını bağımsız şekilde sürdürebilmeleri için "engelsiz" mağazalarına görme engelliler için de yenilikler getiriyor. Engelsiz mağazalar olarak hizmet veren GJC ve Domino's Pizza mağazalarında ayrı ayrı yürütülen çalışmalar sayesinde farklı yönlerden engellerin aşılması amaçlanıyor.

Gloria Jean's Coffees'den görme engellilere özel proje

'Engelsiz Sosyal Ortamlar Sunuyoruz' sloganı ile birçok sosyal sorumluluk kampanyası gerçekleştiren Gloria Jean's Coffees bir ilke daha imza atarak, dünya klasiklerinden çeşitli romanların ve tiyatro oyunu kitaplarının Braille alfabesi ile yazılmış versiyonlarını hazırlattı ve projenin ilk aşaması için pilot olarak seçilen GJC Dereboyu ve Girne mağazalarında bulundurmaya başladı. Proje sayesinde Gloria Jean's Coffees mağazalarında görme engelli bireylerin kahvelerini yudumlarken aynı zamanda kitap okuyarak keyifli vakit geçirmeleri sağlanacak.

Domino's Pizza'da görme engellilere kolaylık sağlanıyor

Lefkoşa'daki Domino's Pizza mağazası da engelli bir bireyin tek başına yemek yiyebileceği engelsiz mağaza olarak düzenlenmişti. Buna ek olarak görme engelli bireyler için Domino's Pizza'da Braille alfabesi ile yazılmış menüler hizmete sunuldu. Böylece görme engelli kişiler kimseye ihtiyaç duymaksızın kendi siparişlerini verebilecek ve pizzalarının malzemelerini seçebilecekler. Domino's Pizza'da ayrıca, yıl boyunca engelli bireylere take-away ve teslimat siparişlerinde yüzde 30 indirim uygulanıyor.

Gloria Jean's Coffees ve Domino's Pizza yetkilileri, görme engellilere yönelik projeleri kapsamında, Kıbrıs Türk Görmezler Derneği Başkanı Derviş Yücetürk'e Braille alfabesi ile basılan ürünleri sunduğu bir ziyaret gerçekleştirdi. Yücetürk, sözkonusu kitap ve menülerin görme engelli bireylerin yaşamlarını kolaylaştıracağını belirterek firmaların yetkililerine duyarlılıklarından ötürü teşekkür etti.

Güliz Kaner: Engellerin aşılması için sadece bir gün değil, sürekli çalışıyoruz

KANER Şirketler Grubu Yönetim Kurulu üyesi Güliz Kaner, engellilerin sosyal yaşamda engelsiz şekilde var olabilmeleri için kurum, kuruluş ve özel sektöre büyük görevler düştüğünü vurgulayarak, hem Gloria Jean's Coffees hem de Domino's Pizza mağazalarında dönem dönem özel kampanyalar oluşturduklarını ve engellerin aşılması için sadece bir gün değil, sürekli çalışmalar yaptıklarını vurguladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.