İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Tatar: "Memurun maaşı yüzde 10 eridi"

Tatar: "Memurun maaşı yüzde 10 eridi"

UBP Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar ise, konuşmasında ekonomik sıkıntılara değindi, Hava-Sen üyelerine hükümetin sahip çıkmasını istedi, kadınların Kadınlar Günü'nü kutladı.

Yayın Tarihi: 05/03/15 14:44
okuma süresi: 2 dak.
Tatar: "Memurun maaşı yüzde 10 eridi"
A- A A+

Tatar, dövizde yaşanan yükselişe dikkat çekerek, hükümetin ekonomik program çerçevesinde bu yükselişi dikkate alması ve Türkiye Cumhuriyeti ile görüşmesi gerektiğini kaydetti.

2016-2018 dönemini kapsayacak ekonomik süreçte bu döviz artışlarının dikkate alınmasının büyük önem taşıdığını ifade eden Tatar, ülkede Türkiye'ye göre dövize hassasiyetin daha büyük olduğunu, bu artışlarla enflasyonun yüzde 10'un üzerine çıkabileceğini işaret etti.

"MAAŞLAR YÜZDE 10 ERİDİ"

Tatar, hayat pahalılığının durdurulması ve verilen artışların çok az kaldığını, memurun maaşının yüzde 10 eridiğini, hükümetin bu yüzden koordinasyon içerisinde ekonomik programa kafa yorarak sıkıntıların aşılması için ekonominin büyümesi için ciddiyetle çalışması gerektiğini vurguladı.

Hükümetin halkına güven vermesi gerektiğini, ancak her gün yapılan yanlışlıkların, istihdamların halkı rahatsız ettiğini, güven vermediğini ifade eden Tatar, hükümetin yanlışlarını ve halkın rahtsızlıklarını sürekli gündeme getireceklerini kaydetti.

Kıb-Tek'te ve Süt Kurumu'ndaki uygulamaların yanlış olduğunu, yeni düzenlemelere gidilmesi gerektiğini ifade eden Tatar, Kıb-Tek'te yaşanan olaylar ile istihdamları yanlış bulduğunu söyledi.

Güncel konuşmaların ardından sorular okundu ve toplantı tamamlandı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.