İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

KTÖS: "Akça'nı da akçeni de istemiyoruz"

KTÖS: "Akça'nı da akçeni de istemiyoruz"

KTÖS yaptığı yazılı açıklama ile TC Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça'nın TC-KKTC arasında imzalanan ekonomik programlarla büyük başarı elde edildiği yönündeki açıklamasını eleştirdi. KTÖS, "Akçanı da, akçeni de istemediğimizi vurgularız" ifadelerini kullandı. Açıklama şöyle:

Yayın Tarihi: 05/03/15 16:22
okuma süresi: 4 dak.
KTÖS: "Akça'nı da akçeni de istemiyoruz"
A- A A+

"Adamızın kuzeyini Türkiye'nin çöplüğüne dönüştüren, Kıbrıs Türk toplumunu yok oluşuna sürükleyen ekonomik yıkım paketlerini dayatan Türkiye yetkilileri tozpembe tablolar çizmeye devam etmektedirler.

Adamızın kuzeyinde görev yapan elçi rolündeki vali Halil İbrahim Akça katıldığı bir toplantıda adanın kuzeyinde bizim bilmediğimiz ekonomi ile ilgili gelişmeleri aktarmıştır. TC Valisi Sn. Akça'ya göre adamızın kuzeyindeki ekonomik gelişmeler, milli gelir, işsizlik oranı ve ticarethaneye dönüştürülen üniversiteler büyük bir atılım içerisinde olup, Kıbrıslı Türkler her geçen gün zenginleşmekteymişler. Bu gelişmeler o kadar ileriymiş ki, milli gelir yirmi bin dolarları aşmakta, iş imkânının çokluğundan işsizlik sıfır düzeyindeymiş. Üniversitelerde verilen eğitim niteliğinin yüksekliğinden dolayı öğrenci sayısının 72 binden 110 bine çıkacağı müjdesini bize verirken, ekonominin dünya ekonomileri ile yarıştığını iddia edecek kadar ileri gitmiştir.

Anlaşılan odur ki, Sn. Akça aynen kendini destekleyen AK Parti yetkililerinin gerçekleri çarptıran ağzı ile konuşmayı bir alışkanlık haline getirmişlerdir. Her nedense Sn. Akça adamızın kuzeyinde faaliyet gösteren 46 gece kulübünde fuhuş yaptırılarak ekonomik değer elde edilen 400 civarında kadının olduğunu, 20 civarındaki kumarhanede oynanan kumardan ekonomik değer elde edilmesine çanak tutulduğunu, adamızın kuzeyinin uyuşturucu satış ve transfer merkezi haline getirildiğini, adanın kuzeyinin kara para aklama cenneti olduğunu, üniversite adı altında faaliyet gösterip öğrenciyi müşteri gibi gören kurumlar yaratıldığını, TL kullanımından dolayı enflasyon nedeni ile Kıbrıs Türk toplumunun cebindeki paranın hergün çalındığını, kayıtlı 80 bin civarındaki sosyal sigortalı çalışanın 34 bininin vatandaş olmayan emekçiler olduğunu, en az 30 bin de kaçak olduğunu, adanın kuzeyindeki AK Parti yandaşı TC şirketlerinin vergi muafiyeti olduğunu, adamızın kuzeyine yığdıkları nüfusun eğitim, sağlık ve sosyal yaşamla ilgili tüm harcamalarının Kıbrıs Türk toplumunun sırtına yüklediklerini, işbirlikçi, ganimetçi yandaş sermayeye ne kadar vergi bağışladıklarını, ayrıca dayattıkları ekonomik paket adı altında siyasi baskılardan dolayı kaç tane Kıbrıslı Türk gencin 1974 yılından beri adayı terk ettiğini, onların yerine kaç kişinin yeni vatandaş yapıldığından bahsetmemiştir. Kıbrıs Türk toplumunun TC'ye 7,4 milyar TL borcu olduğuna vurgu yapan Sn. Akça bu oluşan miktarın aslında "işgalin" maddi bedelinin Kıbrıslı Türklere ödettirilmesi olduğunu gizlemiştir.

Bu gerçekler ışığında Kıbrıs Türk toplumunu asimilasyon politikaları ile göç ettirip yok etmeye ve adamızın kuzeyini TC'ye entegre etmek için uğraş veren başta TC Valisi Sn. Halil İbrahim Akça ve TC yetkililerinin yaptığı gerçekleri çarpıtan açıklamaları şiddetle protesto eder, "AKÇANI DA, AKÇENİ DE İSTEMEDİĞİMİZİ VURGULARIZ!"

Saygılarımızla,

Şener Elcil

KTÖS Genel Sekreteri

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.