İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

"Harem Gece Kulübü cinayeti" kararı 11 Mart'ta açıklanacak!

"Harem Gece Kulübü cinayeti" kararı 11 Mart’ta açıklanacak!

Harem Gece Kulübü cinayeti ile ilgili hükümsüz tutuklu olarak yargılanan Kubilay Güler'in yargılanma süreci tamamlandı. Alayköy'de faaliyet gösteren Harem Gece Kulübü'nde 11 Eylül tarihinde 34 yaşındaki Hüseyin Demir'i ve 26 yaşındaki Siham Benchargu'yi tabancayla ateş ederek öldürmekle suçlanan Kubilay Güler, aleyhine getirilen 9 davadan itham edildi.

Yayın Tarihi: 05/03/15 17:59
okuma süresi: 3 dak.
"Harem Gece Kulübü cinayeti" kararı 11 Mart’ta açıklanacak!
A- A A+

Sanık Kubilay Güler, Başkanlığını Ömer Güran'ın yaptığı Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay huzuruna çıkarıldı. Sanık avukatları Cevat Rıza ve Çetin Veziroğlu mahkemede hazır bulundu.

Şubat ayında Ağır Ceza Mahkemesine havale edilen Harem Gece Kulübü davası dün sanık Kubilay Güler'in itham edilmesi ve emarelerin sunulması ile devam etti. Aleyhine getirilen 9 davayı kabul eden Kubilay Güler, sevgilisi Siham Benchargu ve güvenlik görevlisi Hüseyin Demiri'yi öldürdüğünü kabul etti.

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesinde 9 davadan itham edilerek aleyhine getirlen tüm suçlamaları kabul eden, Kubilay Güler'in avukatlarından Çetin Veziroğlu, mahkemede kısa bir konuşma yaptı. Çetin Veziroğlu, "adam öldürme" suçunun 6 aydan müebbet hapis öngördüğüne dikkat çekerken, mahkemeden suç öncesi yaşanan gelişmeleri dikkatli incelemesi talebinde bulundu.

Savunma avukatı Veziroğlu, sanık Kubilay Güler ile maktulün yaklaşık 6 aylık bir ilişkileri olduğunu ve sanığın bu ilişkinin ardından maktulle ilgili gelecek planları kurduğunu şu şekilde anlattı: "Sanık liseden mezun olduktan sonra Ankara'da üniversite hayatına başladı. Öğrenimini donduran sanık, 11 Şubat 2013 tarihinde sözleşmeli uzman onbaşı olarak TSK'da asker olarak çalışmaya başladı. Kısa süre sonra çavuş olan sanık, 2013 yılında hiç bir bilmediği bir memlekete görevli olarak KKTC'ye geldi. Sanık KKTC'ye geldikten 4 ay sonra tanıştığı maktulle ilişki yaşamaya başladı. İlişkileri ilerleyen maktulle evlilik düşleri kurarak bir yerlere yerleşmeyi düşünen sanık, bir anda sevildiği insan tarafından ortada bırakıldı. Sevildiğini bilirken sevilmediğini öğrenen ve ret edilerek küçük düşürülen sanık bir anlık öfkesine yenik düştü."

Ağır Ceza Mahkeme Başkanı Ömer Güran, yapılan beyanların ardından duruşmanın kararını 11 Mart çarşamba günü açıklayacaklarını söyleyerek oturumu kapadı.

Mahkeme Başkanı Ömer Güran, ayrıca sanık Kubilay Güler'in kararı okununcaya kadar, hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi'nde tutuklu kalmasına emir verdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.