İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Çetereisi'nin ifadesi emare değil!

Çetereisi'nin ifadesi emare değil!

Kooperatif Merkez Bankası soygunuyla ilgili 8 aydır Merkezi Cezaevi'nde hükümsüz tutuklu olarak bulunan Bilay Çetereisi'nin ifadesinin gönüllü olarak alınmadığı iddiaları üzerine yapılan duruşma içinde duruşmanın kararı okunarak, alınan ifadenin emare olarak görülmesine izin verilemeyeceğini söylendi.

Yayın Tarihi: 05/03/15 18:39
okuma süresi: 2 dak.
Çetereisi'nin ifadesi emare değil!
A- A A+

Kıbrıs Postası - Eniz ORAKCIOĞLU

Kooperatif Merkez Bankası soygunuyla ilgili 8 aydır Merkezi Cezaevi'nde hükümsüz tutuklu olarak bulunan Bilay Çetereisi'nin avukatı Menteş Aziz, müvekkilinin 30 Temmuz tarihinde polis tarafından alınan ifadesinin gönüllü olmadığını iddia ederek Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesinde duruşma içinde duruşma yapılmıştı. Duruşmada birçok polis, sanık ve Bilay Çetereisi'nin ailesinden tanıklar Ağır Ceza'da dinletildi. Ağır Ceza Mahkemesi Yargıcı Alev Ulunay, duruşma içinde duruşmanın kararını okuyarak alınan ifadenin emare olarak görülmesine izin verilemeyeceğini söyledi.

İfade gönüllü değil iddiası

Çetereisi'nin avukatı Menteş Aziz, müvekkilinin 30 Temmuz tarihinde polis tarafından Değirmenlik'te alınan ifadesinin gönüllü olmadığını iddia ederek. İfade alınırken sanığın kafasına torba geçirildiğini, dövdüklerini, yüzüne vurduklarını ve tehdit ederek ifadeyi zorla imzalattıklarını söyleyen Menteş Aziz, Sanığın ifadesini gönüllü vermediğini iddia etmişti.

10 tanık dinlendi

Gerçekleşen duruşma içinde duruşma kararı okunurken, ifade duruşması için 10 tanığın dinlendiğini, Savunma avukatının da mahkeme huzuruna şahadet vermek için 5 tanık çıkarıldığı belirtildi.

Emare olarak kabul edilmedi

Kararı okuyan Yargıç Alev Ulunay; Sanığın yeminsiz ifadesinde anlattığı ifade alma olayının, kısacası yüzüne torba geçirilmesi, tehdit ve darp edilmesi gibi olayların başka yeminli şahadetlerle desteklendiğini, fakat Devlet hastanesinde yapılan muayene sonucu hiçbir darp izine rastlanmadığını da ve iddiaların havada kaldığını belirtti. Bu yüzden sanığının iddialarının kabul olunmadığını belirten Ulunay, ifadenin gönüllü olarak alındığı da kanıtlanamadığı için söz konusu ifadenin emare olarak görülmesine izin verilmediğini söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.