İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Bektaş: "Mazot çevreye zarar veriyor"

Bektaş: "Mazot çevreye zarar veriyor"

Benzinciler Birliği Başkanı Levent Çağdal, Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek'in ülkeye mazot girişinin durdurulması ve euro diesele geçişin sağlanması için çalışma başlattıklarını açıklamasını Kıbrıs Postası'na değerlendirdi. Çağdal, mazotun çevreye büyük zarar verdiğini ifade ederek, euro dieselin kükürt oranının daha düşük olduğunu söyledi.

Yayın Tarihi: 06/03/15 07:55
okuma süresi: 3 dak.
Bektaş: "Mazot çevreye zarar veriyor"
A- A A+

Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Nilden Bektaş da, mazotun çevre kirliliğine neden olduğunu söyleyerek, mazotun ülkeye gelişinin kısıtlanması gerektiğini belirtti.

Kıbrıs Postası - Deniz ABİDİN

Benzinciler Birliği Başkanı Levent Çağdal, Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek'in ülkeye mazot girişinin durdurulması ve euro diesele geçişin sağlanması için çalışma başlattıklarını açıklamasını Kıbrıs Postası'na değerlendirdi. Çağdal, Bakan Dinçyürek'e bu konuda kesinlikle katıldığını belirterek, Avrupa ve Japonya'da son on yıldan beridir yüksek kükürtlü motorinin kullanılmadığına dikkat çekti. Çağdal, mazotun çevreye büyük zarar verdiğini ifade ederek, euro dieselin kükürt oranının daha düşük olduğunu söyledi.

Çağdal: "Euro diesel çevreci bir yakıt"

Euro dieselin tamamen çevreci bir yakıt olduğunu dile getiren Çağdal, ülkedeki tüm araçların euro diesel alabileceğini, bir sorun teşkil etmeyeceğini belirtti. Çağdal, bu konuyla ilgili Enerji Bakanlığı ile görüşmeler yaptıklarını, Bakanlığın gündeminde de bu konunun yer aldığını söyledi. Euro dieselin şu an ülkeye gelmekte olduğunu belirten Çağdal, mazot ile euro diesel arasında pek fiyat farkı olmadığını kaydetti. Çağdal, çok kısa bir sürede Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı'nın çalışmalarını tamamlamasını ve hızlı bir şekilde euro diesele geçilmesini beklediğini belirtti.

Bektaş: "Mazot çevre kirliliğine neden oluyor"

Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Nilden Bektaş da mazotun çevre kirliliğine neden olduğunu söyleyerek, mazotun ülkeye gelişinin kısıtlanması gerektiğini belirtti. AB ülkelerinde mazot kullanımının yasaklandığını anlatan Bektaş, bazı AB ülkelerinde ise mazotun sadece şehir dışındaki yollarda seyreden araçlarda kullanılmasına izin verildiğini kaydetti. Bektaş, Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı'nın mazotun ülkeye girişinin yasaklanmasına yönelik çalışma başlattığını, hem fikir olmak adına akaryakıt birimleri gibi tüm paydaşların fikri alınarak çalışmaların sürdürülmesi gerektiğini söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.