İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Sendikalar ülke genelinde greve iniyor!

Sendikalar ülke genelinde greve iniyor!

Kamu-Sen, yayımladığı basın açıklaması ile ülke genelinde grev yapılacağını kaydetti. Açıklama şöyle:

Yayın Tarihi: 06/03/15 13:30
okuma süresi: 4 dak.
Sendikalar ülke genelinde greve iniyor!
A- A A+

Muhalefetteyken sendikalarımızla birlikte her eylemde yer alarak " Emekten yanayız(!) " diyen siyasi partiler, bugün hükümettedirler ve sermayeyle birlikte kolkola " Yemekten yana " olmuşlardır.

Her yıl ortalama 400-500 milyon dolar vergi kaçırılmasına rağmen, sermayeye "vergi ve stok affı" çıkartanlar, " Tüm yolsuzlukların hesabını soracağız (!) " diyenler; bugün yolsuzlukları ve usulsüzlükleri görmezden gelmektedirler.

Her fırsatta emekçi kesimin haklarına saldıranlar, " Emek en yüce değerdir(!)" diye yıllarca popülizm yapanlar, halkımızı fakirleştirerek göçe zorlayan Göç Yasası'nın kaldırılmasına karşı çıkmışlar, Hayat Pahalılığını, özel sektör çalışanlarının sendikalı olmalarını engelleyen patronlara arka çıkarak, özeldeki emekçilerin sömürülmesine ve köle düzeninin devamına çanak tutmuşlardır.

Partizanca istihdamlarla kamuyu verimsiz ve hantal yapanlar, sankide verimlilik çalışma saatlerinin süresiyle ilgiliymiş gibi, çalışma saatlerini değiştirerek, kamu çalışanlarını cezalandırmak istemektedirler.

Son beş yılda alım gücünün en az %50'sini kaybeden insanlarımız ; yoksulluk sınırlarının altına düşmüşlerdir. Mutfaktaki yangını görmeyenler; sankide ülkede ucuzlama olmuş gibi, HP'yi dahi eksi rakamlarda açıklayarak, dar gelirlilerin ekmeğinin daha da küçülmesine neden olmuşlardır.

Emek düşmanı olan ve sermayenin koruyuculuğunu yapan hükümetteki sözde solcu parti ve ortağı; toplu iş sözleşmesi hakkını kısıtlayan, hatta ortadan kaldıran , Göç Yasası'nın kaldırılmasına karşı çıkarken , sendikalı oldukları için işten atılan emekçilerle ilgili kıllarını dahi kıpırdatmamışlardır.

Yapılmak istenenin; sendikaları yok etmek, emeği köleleştirmek, demokrasiyi katlederek; suskun, pısırık ve kaderci bir toplum yaratılmak istendiğini bilen;

KAMU-SEN, KTAMS, KTÖS, KTOEÖS, TIP-İŞ, TÜRK-SEN, DEV-İŞ, GÜÇ-SEN, HAZİNE-SEN, ÇAĞ-SEN, DAÜ-SEN, VE DAÜBİR-SEN, ve eylemlerimize destek verecek olan diğer örgütler; dün söylediklerini bugün inkar ederek, tersini yapan emek düşmanı hükümete karşı mücadelesini sürdürme kararı almışlardır.

Bu Bağlamda;

11 Mart 2015 çarşamba günü saat 10.00-12.00 arası Gazi Mağusa'da örgütlü olduğumuz tüm iş yerlerinde iki saatlik eylem ve yürüyüş yapılacaktır.

Saat 10.00'dan itibaren Gazi Mağusa Belediyesi önünde toplanılarak, Anıt Çemberine yürünecek ve orada bir konuşma yapılacaktır.

18 Mart 2015 çarşamba günü ise aynı saatlerde Girne'deki tüm iş yerlerinde eylem ve yürüyüş yapılacak , 25 Mart 2015 Çarşamba günü ise; Lefkoşa'daki tüm iş yerlerinde aynı saatlerde eylemler yapılacaktır.

Lefkoşa ve Girne'de yapılacak eylemlerdeki toplanma ve yürüyüş güzergahı üyelerimize ve Kamu oyuna bildirilecektir.

Emekçi kardeşlerimiz, eylemleri kırmak isteyen ve emeğin köleleşmesine hizmet edenlere karşı; geleceğinize sahip çıkarak ve eylemlere hepbirlikte güçlü destek vererek hak ettikleri cevabı veriniz.

Mehmet Özkardaş

Genel Başkan

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.