İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Berova: "Yerli ürünler kullanarak sanayinin güçlenmesine katkı sağlamalıyız"

Berova: "Yerli ürünler kullanarak sanayinin güçlenmesine katkı sağlamalıyız"

Milli Eğitim Bakanlığı ile Kıbrıs Türk Sanayi Odası işbirliğinde hazırlanan "Sanayimiz Üretiyor, Kuzey Kıbrıs Güçleniyor" temalı fotoğraf yarışmasının bilgilendirme semineri yapıldı.

Yayın Tarihi: 06/03/15 12:29
okuma süresi: 4 dak.
Berova: "Yerli ürünler kullanarak sanayinin güçlenmesine katkı sağlamalıyız"
A- A A+

Yarışmaya katılmak isteyen Meslek Liselerinde grafik, fotoğraf ve maatbacılık bölümlerinde okuyan öğrenciler, 10 Nisan Cuma gününe kadar KTSO'ya başvuru yapabilecek.

Sanayi Odası'nda gerçekleştirilen seminerin açılış konuşmasını Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova ile KTSO Başkanı Ali Çıralı yaptı.

Cengiz Topel Lisesi, Atatürk Meslek Lisesi ve Gazimağusa Meslek Lisesi öğrencilerinin katıldığı seminerde, KTSO'da İş Geliştirme Uzmanı Leyla Mahrum, sanayinin, yerli ürün ve ekonomiye katkısını öğrencilerin daha iyi anlayıp eserlerine dökme şansı yakalamaları adına bir sunum yaptı.

Daha sonra, konusunda uzman fotoğraf sektöründen kişiler, fotoğrafın önemi, nelere dikkat edilmesi gerektiği, kendi başarı hikayeleri gibi konularda öğrencilerle kısa bir söyleşi gerçekleştirildi.

BEROVA

Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova konuşmasında, kendi ayakları üzerinde durabilen toplumların, üreten ve ürettiklerini tüketen toplumlar olduğunu dile getirerek, bir ülkenin üretim gücünün, sanayileşme oranının, o ülkenin ne denli geleceğe sağlam ve güçlü yürüdüğünün göstergesi olduğunu vurguladı.

Sadece üretmekle değil üretilenlerin tüketilmesinin, yerli sanayinin gelişmesine ve aynı zamanda ülkenin ekonomik anlamda güçlenmesine imkan sağladığını dile getiren Berova, "sanayinin geliştirilmesi, yerli ürünlerin halkımız tarafından tüketilmesi ile de doğru orantılıdır. Üretilenlerin tüketilmesi, hem ekonomiye katma değer hem de işsizliğin önlenmesine imkan sağlayacaktır" dedi.

Geleceğe daha güvenle bakabilmenin tek yolunun, ekonomik bakımdan güçlü olabilmekle sağlanabileceğine dikkat çeken Berova, bunun da ancak, çalışmakla, üretmekle ve üretilenleri tüketmekle olabileceğini kaydetti.

"GÜÇLÜ BİR GELECEK ANCAK EĞİTİMLE OLUR"

Güçlü bir gelecek yaratmanın temelinde, eğitim olduğunu vurgulayan Berova, "siz değerli gençler.. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin geleceği sizlersiniz. Bizler siyasi makamlarda geçiciyiz. Bu gün bu makamlardayız yarın olmayacağız. Ancak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve onun tüm kurumları ayakta ve güçlü olmalıdır. Bunun için bizlere düşen görev, üretmektir, yerli üretime destek olmaktır" ifadelerini kullandı.

"YERLİ ÜRÜNLER KULLANARAK SANAYİNİN GÜÇLENMESİNE KATKI SAĞLAMALIYIZ"

Yerli ürün kullanımını teşvik ederek, sanayinin güçlenmesine katkı sağlamanın her Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşının vatandaşlık görevi olduğunun altını çizen Berova, Kıbrıs Türk Sanayi Odası ile başlatmış oldukları bu çalışmaların devamını diledi.

ÇIRALI

Kıbrıs Türk Sanayi Odası Başkanı Ali Çıralı, fotoğraf yarışmasının, Mesleki Teknik Okul öğrencilerine KKTC'de üretilen ürünleri anlatmak adına büyük önem taşıdığını kaydetti.

Bu yıl Milli Eğitim Bakanlığı ile "Sanayimiz Üretiyor. Kuzey Kıbrıs Güçleniyor" temalı fotoğraf sergisi düzenlemekten mutluluk duyduğunu da dile getiren Çıralı, öğrencilere bilgilendirme seminerine katıldıkları için teşekkür etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.