İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Liseli Öğrenciler Konseyi: "Emekçi ve ezilen kadınlar için alanlardayız!"

Liseli Öğrenciler Konseyi: “Emekçi ve ezilen kadınlar için alanlardayız!”

Lise Öğrencileri Konseyi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününde alanlarda olacağını açıkladı. Yapılan açıklama şöyle:

Yayın Tarihi: 06/03/15 15:30
okuma süresi: 2 dak.
Liseli Öğrenciler Konseyi: “Emekçi ve ezilen kadınlar için alanlardayız!”
A- A A+

8 Mart Pazar günü Emekçi ve Ezilen kadınlarımızın yanındayız.

Biz liseli öğrenciler olarak ve ayni zamanda geleceğin emekçileri olarak 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününde onları selamlamak ve mücadelelerinde destek olmak için onlarla omuz omuzayız!

Kıbrıs'taki tüm liseli öğrencilerin hareketi olarak bizlerin görevi; "emekçilerin, ezilenlerin yepyeni bir ülke ve dünyayı kurarken; onların onurlu yolundan yürümek ve güzel aydınlık günleri onlarla beraberce getirmek için" öğrenciler olarak mücadeleye destek olabilmektir.

Parasız, bilimsel, demokratik ve ulaşılabilir eğitim mücadelemiz, 8 Mart'ta Kadın Emekçi'lerin mücadelelerini yükseltmek için biraraya gelmesi ve güzel günlerin mücadelesini verebilmeleri ile pekişecektir.

Yaşasın sadece ve sadece Emekçi Kadınlar için var olan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü!

8 MARTTA NOLMUŞTU ?

8 Mart 1857'de ABD'nin New York kentinde 40.000 dokuma işçisi daha iyi çalışma koşulları istemiyle bir tekstil fabrikasında greve başladı. Ancak polisin işçilere saldırması ve işçilerin fabrikaya kilitlenmesi, arkasından da çıkan yangında işçilerin fabrika önünde kurulan barikatlardan kaçamaması sonucunda çoğu kadın 129 işçi can vermişti. Ardından 1910'da 2. Enternasyonale bağlı kadınlar toplantısında (Uluslararası Sosyalist Kadınlar Konferansı) Almanya Sosyal Demokrat Partisi önderlerinden Clara Zetkin, 8 Mart 1857 tarihindeki tekstil fabrikası yangınında ölen kadın işçiler anısına 8 Mart'ın "Internationaler Frauentag" (International Women's Day - Dünya Kadınlar Günü) olarak anılması önerisini getirdi ve öneri oybirliğiyle kabul edildi.

LİSE ÖĞRENCİLERİ KONSEYİ

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.