İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Özersay: "Kıbrıs Türk halkının sağduyusuna güveniyorum"

Özersay: "Kıbrıs Türk halkının sağduyusuna güveniyorum"

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Kudret Özersay Bilgisayar Mühendisleri Odasını ziyaret etti. Basın Bürosu'ndan verilen bilgiye göre, Özersay dün gerçekleştirdiği ziyarette gençlerden ciddi bir destek gördüğünü belirterek, her üç liderle çalışmanın profesyonellik göstergesi olduğunu söyledi.

Yayın Tarihi: 06/03/15 17:52
okuma süresi: 3 dak.
Özersay: "Kıbrıs Türk halkının sağduyusuna güveniyorum"
A- A A+

Devletin devamının esas olduğunu da vurgulayan Kudret Özersay, yeni neslin kendi geleceğine sahip çıktığını görmekten memnuniyet duyduğunu belirtti.

Özersay şunları ekledi:

"Yirmi birinci yüzyılda, yani 2015'te artık 1970'lerin ya da 1980'lerin siyaseti ile geleceğe bakamayız. Yeni bir nesil yetişti, bu görevleri bizler devralacağız. Tabi ki bu halkın takdiriyle olacak. Halktan, özellikle de genç kesimden gelen destek bu süreç sonunda toplumsal bir başarıya ulaşacağımızı, yeni, genç ama aynı zamanda da müzakereler konusunda tecrübeli bir Cumhurbaşkanı olarak şahsıma bir görev verileceğini düşünüyorum, Kıbrıs Türk halkının sağduyusuna güveniyorum."

"CUMHURBAŞKANIN GÖREVİ MÜZAKERELERDEN İBARET DEĞİL"

Konuşmasında Cumhurbaşkanın görevinin müzakerelerden ibaret olmadığını da vurgulayan Kudret Özersay, dışilişkiler konusunda girişimler yapılması gerektiğini söyledi.

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Kudret Özersay, müzakerelerde çözüme dönük bir vizyon ortaya koyduğunu da dile getirerek, "Bundan sonra da kapsamlı çözüm yönünde bir vizyon ortaya konulması durumunda kazanan taraf Kıbrıs Türk tarafı olacak" dedi.

"HAKLARIMIZI DAHA İYİ KORUYABİLECEK, YENİ, YAPICI VE YARATICI ÖNERİLER…"

"Gerek müzakere masasında, gerekse diğer uluslararası platformlarda Kıbrıs Türkü'nü en iyi şekilde kim temsil edebilir?" diye soran Özersay şunları ekledi:

"Müzakereler konusunda ciddi bir tecrübeye sahip, işinin ehli, uluslararası hukuk ve diplomasi bilgisi olan, bağımsız ve tarafsız olabilecek bir Cumhurbaşkanı bu toplumu uluslararası alanda çok daha iyi temsil edebilecektir. Haklarımızı daha iyi koruyabilecek, yeni, yapıcı ve yaratıcı önerilerle Kıbrıs Türk tarafının bir aktör olabilmesi için aktif bir diplomasi yürütebilecektir."

"YETERLİ HİZMET ÜRETİLMİYOR"

Özersay, devletin kurumlarının yeterli hizmet üretemediğine de söyleyerek, adam kayırmacılığın ve partizanlığın devam ettiğini savundu.

Kudret Özersay tayin ve terfilerde, işe alımlarda, disiplin kurallarının uygulamasında yetkili olan Kamu Hizmeti Komisyonu'ndaki görevlere işinin ehli olan, adam kayırmacılık ve partizanlık yapmayacak olan tarafsız isimleri atanmasıyla bu düzensizliği ortadan kaldırılması gerektiğini vurguladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.