İÇ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

YDÜ Hastanesi ITB'de 200 bin turistin sağlığını garanti altına aldı

YDÜ Hastanesi ITB'de 200 bin turistin sağlığını garanti altına aldı

Bu yıl 49.'su gerçekleştirilen Dünya'nın en büyük turizm fuarı ITB Berlin'e katılan TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, KKTC, Yakın Doğu Üniversitesi Standı'nı ziyaret etti.

Yayın Tarihi: 09/03/15 08:20
okuma süresi: 5 dak.
YDÜ Hastanesi ITB'de 200 bin turistin sağlığını garanti altına aldı
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi, Kıbrıs (Near East University,Cyprus) Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre; 189 ülkeyi bir araya getiren ve turizm alanındaki en büyük organizasyon olarak kabul gören ITB Berlin Fuarı'na katılan TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, KKTC (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti), YDÜ Hastanesi Standı'nı ziyaret etti.

Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu ve beraberindeki heyetle Kuzey Kıbrıs Standı'nı ziyaret eden Bakan Çavuşoğlu, KKTC Berlin Temsilcisi, Büyükelçi Mustafa Kemal Gökeri, Ekonomi Turizm Kültür Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Şahap Aşıkoğlu ile YDÜ Turizm İşletmeleri Genel Müdürü ve Hastane Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Savaşan tarafından karşılanarak ülke turizmi hakkında bilgi aldı.

Bakan Çavuşoğlu; Suat Hoca Kardeşimize Selam Olsun...

Kuzey Kıbrıs standını ziyaretinde golf ve sağlık gibi alternatif turizm türlerinin ülke turizmi açısından önemini vurgulayan Bakan Çavuşoğlu, stantda bu turizm türleri ve görsellerinin yer almasının gerektiğine dikkat çekti.

Bakan Mevlüt Çavuşoğlu ITB'de YDÜ Hastanesi'nin Kuzey Kıbrıs'ın sağlık turizmi ve turist sağlığı olanaklarını tanıtmasını görmekten de memnuniyet duyduğunu ifade ettiği ayrıca Çavuşoğlu'nun "Suat Hoca ülkesine önemli hizmetler veriyor. Buradan Suat Hoca kardeşimize selam olsun" diye konuştuğuna yer verildi.

YDÜ Hastanesi ITB'de 200 Bin Turistin Sağlığını Garanti Altına Aldı...

YDÜ Hastanesi, ITB Berlin'de Kuzey Kıbrıs'ın önde gelen tur operatörlerinden NTL Travel, DMG Cyprus ve Puzzle Travel ile yaptığı anlaşmalarla 2015 yılında ülkemize Almanya, Fransa, Slovakya, Avusturya, Macaristan, Slovenya, İran'ın da içinde bulunduğu pek çok ülkeden getirilecek turistlerin sağlığını güvence altına aldı.

Anlaşmaya, Savaşan, Çağıner, Özerdem ve Tütünçim Imza Koydu...

Almanya'nın başkenti Berlin'de Turist Sağlığı'na yönelik olarak imzalanan anlaşmaya YDÜ Turizm İşletmeleri Genel Müdürü ve Hastane Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Savaşan, DMG Cyprus CEO'su Dimağ Çağıner, Northern Travel Direktörü Erhan Özerdem, Puzzle Travel Direktörü Okan Tütünçim'in imza koydu.

Çakmak; KKTC'ye Desteğimiz Artarak Sürecek...

YDÜ Hastanesi standını ziyaret eden Fuar kapsamında Dünya Sağlık Turizmi Konseyi – GHTC (Global Healthcare Travel Council) Başkanı Emin Çakmak da Savaşan ile bir araya gelerek , Kuzey Kıbrıs'ın gerek konumu gerekse de başta YDÜ Hastanesi'nde olmak üzere sunduğu kaliteli sağlık hizmetleri ve turistik özellikleri ile hak ettiği yere gelmesi için atılacak adımlar konusunda yol haritası belirlendi.Çakmak ziyarette yaptığı konuşmada KKTC'ye desteklerinin artarak süreceğini ve var olan işbirliğinin geliştirilmesi için de daha büyük adımlar atacaklarını söyleyerek "Kuzey Kıbrıs'ın sağlık turizmi potansiyelinin tanıtılması ve daha fazla hasta tarafından tercih edilmesi için uluslararası platforumlarda inisiyatif üstleneceğiz" dedi.

Savaşan; Turizmin Gelişmesi Için Türkiye Ile Işbirliği Arttırılmalı...

Kuzey Kıbrıs'da turizmin daha fazla gelişerek ülke içinde özlenen kadma değerin yaratılması için Türkiye ile işbirliğinin arttırılması gerektiğini vurgulayan Ahmet Savaşan, son yıllarda TC'nin ulaşıma verdiği teşvikler, turizimcilerin aldıkları büyük riskler ve YDÜ Hastanesi'nin turist sağlığı konusunda üstlendiği inisiyatifin de etkisiyle ülke turizmimiz geçmişe oranla gözle görülür bir şekilde geliştiğini anlattı. Dünya Turizm Borsası olarak da bilinen ITB Berlin fuarına Türkiye'nin 3 bin m2'lik en büyük ülke standı ile katıldığını söyleyen Ahmet Savaşan, her geçen gün gerek uluslararası fuarlardaki temsiliyeti, gerekse de sunduğu ürün çeşitliliği ve gerçekleştirdiği etkinlikler ile Dünya'nın ilgisini her geçen gün daha fazla çekmeyi başaran ve bu oranda da hak ettiği payı alan Türkiye ile gerek bakanlıklar, gerekse de sivil toplum örgütleri nezdinde daha sıkı işbirliklerinin yapılması gerektiğine dikkat çekti. Savaşan "Türkiye'miz ile işbirliğimizin geliştirildiği oranda Kuzey Kıbrıs turizmi de Türkiye'ye parallel gelişme gösterecektir" diye konuştu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.