İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Bulut İnşaat'ın üzerine villalar diktiği hacizli araziyi banka sattı

Bulut İnşaat'ın üzerine villalar diktiği hacizli araziyi banka sattı

Bulut İnşaat'ın "Sultanlara layık konaklar" diyerek satmaya çalıştığı Çatalköy Kalamış Villaları'nın ipotekli arazisi banka tarafından satıldı. Bulut İnşaat Kalamış Villalarını vatandaşa satmak için çalışmalarını sürdürürken, villaların arazisinin ipotekli bulunduğu banka satışı gerçekleştirdi ve alacağı olan 3 Milyon TL üzerindeki miktarı satış sonucunda tahsil etti.

Yayın Tarihi: 23/03/15 11:05
okuma süresi: 3 dak.
Bulut İnşaat'ın üzerine villalar diktiği hacizli araziyi banka sattı
A- A A+

Kıbrıs Postası - Filiz Seyis

Bulut İnşaat, Çatalköy'de "Kalamış Vilalarıları"nı satmaya çalışırken, bu villalarının üzerine inşa edilmekte olduğu arazilerin ipotekli mal satışı nedeniyle Tapu Dairesi tarafından satışa çıkarılmalarıyla ilgili işlemlerin sürdüğü ve yine bu arazilerin üzerinde ara emri olduğu iddiaları sürerken, geçtiğimiz haftalarda sözkonusu arazilerin satıldığı öğrenildi.

İpotekli malı satmaya çalıştı

Çatalköy'de Bulut İnşaat tarafından bir bankada ipotekli araziler üzerine inşa edilerek satılmaya çalışılan Kalamış Vilları, 3 Milyon TL'nin üzerinde alacağını tahsil etmek isteyen bankayı harekete geçirdi.

İpotekli olmasına rağmen Bulut İnşaat'ın insanlara satmaya çalıştığı villaların satışını geçtiğimiz haftalarda banka yaptı.

Eviva Lavinium mağdurları yargıya başvuruyor

Öte yandan, Bulut İnşaat'ın Evviva Lavinium sitesinde ev sahibi olmak için sözleşme karşılığı para ödeyerek konut satın alan ancak almış oldukları konutların hala koçanlarını alamayan ve bu nedenle haklarının gasp edildiğini beyan eden mağdurların yıllardır süren hak arayışı ise mahkemeye taşınıyor.

Temel Bulut ve şirketi Bulut İnşaat Turizm San ve Dış Tic Ltd Şti'nin yanı sıra Girne Tapu ve Kadastro Dairesi Müdürü'ne de dava dosyalayan mağdurların davalarını ise Avukat Şefik Aşçıoğulları üstlendi.

Aşçıoğulları, Bulut İnşaat'tan sözleşme ile alınan ve Kaza Tapu Dairesi'ne sözleşme kayıtları yapılmış olan evlerin tapu masraflarının da mağdurlardan talep edilmesi sonucunda, kişilerin ilgili firmaya masrafları ödemesine rağmen, 2014 yılı sonunda alınan bir kararla mallara memerandum kaydedilmesi üzerine davalı listesine Girne Tapu ve Kadastro Dairesi Müdürü'nü de ekledi.

Aşçıoğulları: "Bulut İnşaat'a tebliğ yapıldı"

Mağdurların davalarını üstlenen Avukat Şefik Aşçıoğulları, Kıbrıs Postası'na yaptığı açıklamada 300'ün üzerinde kişinin Bulut İnşaat mağduru olduğu bilgisini verirken, başlangıç olarak 20 civarında kişinin davalarının açıldığı ve Bulut İnşaat'a tebliğin yapıldığı bilgisini verdi.

Bulut İnşaat ile çalışan müteahhit firma Aktunç İnşaat'ın da alacaklarından dolayı Bulut İnşaat aleyhine sürdürdüğü bir dava olduğunu söyleyen Aşçıoğulları, bu davaya da taraf olma niyetinde olduklarını belirtti.

Yaklaşık bir ay sonra davaların görüşülmeye başlanabileceğini kaydeden Aşçıoğulları, tüm mağdurları dava açmaya çağırarak, "Dava sayısı ne kadar artarsa sonuca o kadar erken varırız" dedi.

Özbodur: "Davacı sayısı artacak"

Evviva Lavinium Site Yönetimi Yönetim Kurulu Başkanı Öcal Özbodur ise site sakinlerinden mağdur olan yüzlerce kişiden bir kısmının dava açtığını söyleyerek "Bu sayı artacaktır" demişti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.