İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Alpay Durduran: "CTP büyüdükçe cılkı çıktı!"

Alpay Durduran: "CTP büyüdükçe cılkı çıktı!"

YKP Parti Meclisi Üyesi Alpay Durduran, CTP'nin küçük bir parti olduğu zamanlarda sol parti olduğunu belirterek, "Büyüdükçe cılkı çıktı… Bir parti zamanla duruşunu değiştirebilir, doğaldır ama bunları nereye koyacağın belli değil" dedi.

Yayın Tarihi: 26/03/15 08:00
okuma süresi: 2 dak.
Alpay Durduran: "CTP büyüdükçe cılkı çıktı!"
A- A A+

Kıbrıs Postası - Filiz Seyis

Genç TV'de "Ayak Üstü 1 Saat" programında Kartal Harman'ın konuğu olan YKP Parti Meclisi Üyesi Alpay Durduran, Kıbrıs'taki sol hareket, Cumhurbaşkanlığı Seçimleri ve TKP'den ihracı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

"Cumhurbaşkanlığı seçimini kimin kazanacağının önemi yok"

Cumhurbaşkanlığı Seçimi'ni kimin kazanacağının kendisi için bir önemi olmadığını ifade eden Durduran "Benim için hiçbir şey farketmez… Baktık bizim temsiliyetimize uygun bir aday bulamadık…" dedi.

"CTP küçükken soldu, büyüdükçe cılkı çıktı"

Ülkede sol parti olmadığını vurgulayan Durduran şunları kaydetti:

"Kendine sol diyenler var, ama sol parti yok. Bir bakarsınız 40 yıllık solcu parti bildiğiniz özelleştirmeyi savunur.

CTP ise küçük bir parti iken solcuydu, sonra büyümeye başladı ve cılkı çıktı. Bazıları bunu yenilenme olarak kabul etti. Bir parti duruşunu değiştirmek isterse değiştirebilir, doğaldır. Ama bizimkileri nere koyacağın belli değil."

"TKP programından okuduğum paragraf nedeniyle TKP'den ihraç edildim"

Durduran TKP'den ihraç edilmesi ile ilgili de konuşarak, o dönem parti içindeki bazı kişilerle ciddi fikir ayrılıkları oluştuğunu ifade etti.

Durduran sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kıbrıslılar Dayanışma Derneği diye bir dernek kurmuştuk. Orada Kıbrıs sorunu ile ilgili tartışmalar yapılıyordu. TKP bana 'parti politikasına aykırı tartışmalar yapıyoruz' dedi. Bunun üzerine beni disipline sevk ettiler ve ihraç kararı aldılar.

Bu derneğin bir toplantısında söylediğim bir sözü ise disiplin kuruluna delil olarak sundular. TKP programında yer alan 'güvence toplumların kendi vicdanındadır' ifadesini okuyarak bunun TKP programından okunduğunu ifade etmiştim."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.