İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Dinçyürek: "Prosedür tamamlanmadan jeneratörler çalışmayacak"

Dinçyürek: "Prosedür tamamlanmadan jeneratörler çalışmayacak"

Çevre ve Doğal kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek BRT'de Sabah Rotası programına katılarak atık gaz konusu, taşocakları ve Türkiye'den gelecek su konularında değerlendirmede bulundu.

Yayın Tarihi: 26/03/15 07:56
okuma süresi: 2 dak.
Dinçyürek: "Prosedür tamamlanmadan jeneratörler çalışmayacak"
A- A A+

Bakan Dinçyürek Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ülkeye girecek yakıtın kalitesinden bacalardan çıkacak gazın ölçümünden sorumlu olduğunu hatırlattı.

Dinçyürek, kalitesiz gazın girişine izin vermeyeceklerini limitlerin üstünde atık gaz olursa işyerlerinin mühürleneceğini belirtti.

Kıbtek'in getirdiği 2 dizel jeneratör konusuna da değinen Bakan Dinçyürek, ÇED raporunun alınması gerektiğini, gerekli prosedürler tamamlanmadan jeneratörlerin çalışmasına izin vermeyeceklerini söyledi.

Dinçyürek, taşocakları konusunda ise ruhsatlandırma konusunda yeni kriterler ve puanlamanın getirildiğini vurguladı.

Yeni ruhsatlandırma sisteminde teminat mektubu şartı olduğunu belirten Dinçyürek, böylece işletme sahibinin yasal yükümlülüklerinden kaçamayacağını söyledi.

Türkiye'den borularla getirilecek su konusuna da değinen Dinçyürek, kara yapılarının tamamlandığını, denizaltına döşenen boruların montajının, hava şartları nedeniyle durduğunu, Nisan ayında çalışmaların başlayacağını ve 3 ay gibi bir sürede bu işlemin de tamamlanacağını ifade etti.

Projeyle 50 yıllık su ihtiyacının karşılanacağını vurgulayan Dinçyürek, su yaşamın olmazsa olmazıdır diyerek, yasal sürecinde tamamlanmasıyla musluklardan sağlıklı içme suyunun akacağını söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.