İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Restorancılar sigara yasağına etkin denetim istiyor

Restorancılar sigara yasağına etkin denetim istiyor

Sigara içilmesine izin veren mekanların yasağa uyanlara haksız rekabet yaptığına dikkat çeken Restoran İşletmecileri Birliği (RES-BİR) Sağlık Bakanlığı'nın Kaymakamlıklarla da işbirliği yaparak kapalı mekanlarda sigara içilmesine ilişkin denetimleri etkinleştirmesini istedi.

Yayın Tarihi: 26/03/15 14:17
okuma süresi: 3 dak.
Restorancılar sigara yasağına etkin denetim istiyor
A- A A+

Yiyecek – içecek sektöründe çözüm bekleyen birçok sorun olduğuna işaret eden RES-BİR, son zamanlara bu sorunlara kapalı mekanlarda sigara içilmemesi yasağına aldırış etmeyen mekanların giderek çoğaldığı gerekçesiyle Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi'nden işbirliği talebinde bulundu. Daire Müdürü Dr. Emine Güllüelli'yi ziyaret eden Birlik Genel Sekreteri İnanç Önal ve Sayman Arif Bayraktar yasağa uyan üyelerin denetimlerin etkinleştirilmesi gerekirse cezaların artırılmasını istediler. Res-Bir'in denetimlerin caydırıcılığını artırmaya yönelik her türlü işbirliğine hazır olduğunu bildiren Birlik yöneticileri denetimlere ilişkin ileri teknolojiden de yararlanılabileceğini ifade ettiler.

Yeni yasa caydırıcılığı artıracak

Görüşmeye ilişkin basına yaptığı açıklamada, elde mevcut ekiple işyerlerine rutin denetimleri artırdıklarını belirten Dr. Emine Güllüelli, " kanser dahil her tülü hastalığa davetiye çıkaran sigaraya karşı mevcut yasanın verdiği yetkiyle denetimler yapıyoruz. Uyarı ve Para cezaları kesiyoruz anacak sektördeki gelişmeye karşı bu denetimler yetersiz kalıyor. Bu nedenle yeni bir değişiklik yasası hazırladık. Şu anda savcılıktan görüş bekleyen yeni değişikliğin hayata geçmesi durumunda uyraı ve para cezalarına mekan kapatma da eklenecek. İlgili kurumlarla işbirliği olanaklarımız da artacak" şeklinde konuştu.

Tuzluklar da kalkmalı

Sigara dumanını algılayan elektronik cihazlara ilişkin araştırma yapacaklarını bildiren Güllüelli, konuya gösterdikleri hassasiyet ve işbirliği için Birlik yönetimine teşekkür etti. Aşırı tuz tüketiminin zararlarına da işaret eden ve bu konuda halkı bilinçlendirme hazırlığı içinde olduklarını açıklayan Temel TSHD Md. Güllüelli restorancılardan dünyanın gelişmiş birçok ülkesinde olduğu gibi masalardan tablaların yanısıra tuzlukların da kaldırılmasını istedi.

Lha

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.