İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Siber: "Amacımız krizleri çözüm fırsatına dönüştürmek!"

Siber: “Amacımız krizleri çözüm fırsatına dönüştürmek!”

Meclis Başkanı ve CTP Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber, mevcut tüm krizleri fırsata dönüştürmenin önemine vurgu yaptı.

Yayın Tarihi: 26/03/15 14:33
okuma süresi: 4 dak.
Siber: “Amacımız krizleri çözüm fırsatına dönüştürmek!”
A- A A+
"Kapalı Maraş belki de bizi çözüme götürecek sürecin kapılarını aralayacak" diyen Siber, müzakerelere başlanır başlanmaz Maraş konusunun müzakere sürecinin takvime bağlanmasıyla ilişkilendireceğini, tarafların uzlaşısı ve BM onayı ile Maraş'ın kapılarının çağdaş şehir planlama ilkelerine uygun olarak yeniden ve birlikte inşası için araştırmacı ve uzmanlara açılabileceğini söyledi. CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber, 19 Nisan Cumhurbaşkanlığı seçimleri kapsamında dün Kıbrıs Türk Eğitim Vakfı (KTEV), ÖZEV (Özel Eğitim Merkezi)ve Alevi Kültür Merkezi'ni ziyaret ederek, Girne Kadınlar Birliği'nin Dome Otel'de gerçekleştirilen yemeğine katıldı. Gittiği yerlerde adaylığı ile ilgili bilgi veren Siber, bugüne kadar yapmış olduğu icraatlarını ve yeni döneme yönelik projelerini anlattı. Bu dönemde değişime ve yaşananların kader olmadığına inanan halkımıza güvendiğini kaydetti.

BAZI ŞEYLER BUGÜNDEN GERÇEKLEŞMELİ

Kıbrıs sorununda yaşanan son gelişmeleri de değerlendiren Siber, "Kıbrıs'ın kuzeyinde 19 Nisan'dan sonra oluşacak irade halkımız adına müzakereleri başlatacak" dedi. Doğalgaz konusunun ortak kazanım olması gerektiğine değinen ve barışa hizmet etmesi gerektiğini vurgulayan Siber, "Bizi çözüme götürecek olan iki halkın yararına olacak ekonomik değerlerin krize değil çözüme ivme kazandırmasıdır" dedi. Siber, Kapalı Maraş konusunun da bu şekilde ele alınacağını ifade etti. Siber, "Kapalı Maraş belki de bizi çözüme götürecek sürecin kapılarını aralayacak" diyerek şehrin yeniden tasarlanması için iki toplumun ortak iradeyle birlikte çalışması gerektiğine vurgu yaptı. Siber, Kapalı Maraş'ın yeniden imarı konusundaki teknik projelerin başlatılması için kolların sıvanacağını, böylesi bir gelişmenin Maraş'ı Kıbrıs'ın barış sembolüne dönüştüreceğini söyledi. Maraş'ın tek taraflı, BM kararlarına aykırı olarak uzlaşı sağlanmadan açılmasının yeni bir kriz nedeni olacağını vurgulayan Siber, "Kıbrıs'ta çözüm, ekonominin baş döndüren bir hızla gelişmesi, adada istikrarın sağlanması ve bütünlüklü bir kalkınmanın başlaması demektir. Bu nedenle bazı şeyler değişmeli" dedi.

TOPLUM LİDERİ ÖZNE OLMALIYDI

Son dönemlerde futbol ve hellim konusunda ciddi krizler yaşandığına ancak KKTC Cumhurbaşkanı'nın bu krizlerde hep geri planda kaldığına dikkat çeken Siber, "Mevcut lider, 'Toplum Lideri' statüsüyle girişimler yapıp bu konularda özne olmalıydı fakat bunu yapmadı" dedi. Kendisinin seçimleri kazanması halinde bu statüyü en iyi şekilde kullanacağını ifade eden Siber, "Gerçek toplum lideri zamana oynayan değil, ikna gücü yüksek, halkının istek ve arzularını yüksek sesle dile getiren liderdir. 'Ben de çözüm istiyorum' derken samimiyet ve inandırıcılık önemlidir" dedi. Siber, "Biz çözüm planına evet dedik diyerek ambargoların kalkmasını talep eden bir lider eğer o 'biz'in parçası değilse inandırıcılık algısı zayıf olur" diye konuştu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.