İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Başbakan Yardımcısı Denktaş, Azeri Turizm ve eğitimciler ile görüştü...

Başbakan Yardımcısı Denktaş, Azeri Turizm ve eğitimciler ile görüştü...

Başbakan Yardımcısı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ)'nin davetlisi olarak ülkemizde bulunan Millennium Tourism Genel Direktörü Ruslan Guliyev ile Bakü 46. Sayılı Lise Müdürü, Tarih ve Felsefe Doktoru Sevinç Budagova'yı kabul ederek bir süre görüştü.

Yayın Tarihi: 26/03/15 14:38
okuma süresi: 3 dak.
Başbakan Yardımcısı Denktaş, Azeri Turizm ve eğitimciler ile görüştü...
A- A A+

Cumhuriyet Meclisi Şeref Salonunda bugün öğle saatinde gerçekleşen görüşmede, Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova'da Eğitim konusunda heyet ile biraraya geldi.

Ziyarete ayrıca LAÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Türkay Tokel ve LAÜ Dışilişkiler Müdürü Kezban Zurnacı'da heyete eşlik etti.

TOKEL:

Ziyarette ilk sözü alan LAÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Türkay Tokel, üniversiteler fuarına katılmak üzere Şubat ayında Azerbaycan'da Eğitim konusunda üst düzey temaslar gerçekleştirdiklerini, Guliyev ve Budagova'nın bugün ülkemizde bulunma gerekçelerinin ise iadeyi ziyaret anlamına geldiğini ve iki ülke arasındaki ilişkilerin yalnızca Eğitimle sınırlandırılmayarak, daha geniş yelpazede ele alınması bakımından önemli olduğunu belirtti.

GULİYEV:

Millennium Tourism Genel Direktörü Ruslan Guliyev'de konuşmasında, ikili ilişkiler neticesinde KKTC üniversitelerine öğrenci akışının kısa bir süre zarfında artış gösterdiğine dikkati çekerek, ilişkiler her konuda iyileşmesin önemine vurgu yaptı.

BUDAGOVA:

Azeri halkının KKTC'ye ve Kıbrıs Türküne büyük bir ilgi gösterdiğine dikkati çeken Bakü 46. Sayılı Lise Müdürü, Tarih ve Felsefe Doktoru Sevinç Budagova'da, bu nedenle iki ülke gençliğinin Eğitim ve Tarih bilgisinin daha fazla kaynaşması için karşılıklı çalışma yapılması önerisinde bulundu.

DENKTAŞ:

Heyetin konuşmasını dinledikten sonra açıklamada bulunan Başbakan Yardımcısı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş ise Azeri heyeti KKTC'de görmekten duyduğu mutluluğu ifade etti.

Denktaş, Eğitim, Turizm ve Ticaret konularında iki kardeş ülkenin daha sık biraraya gelmesi gerektiğinin bilincinde olduklarını, bu nedenle önümüzdeki aylarda bu yönde çalışmalar yapacaklarını ve gerekli adımları atacaklarını kaydetti.

Serdar Denktaş, Eğitimin ülkede bir yandan ekonomik kalkınmayı sağlamasının ötesinde, ülke tanıtımı içinde vazgeçilmez bir fırsat olduğunun altını çizerek; "her öğrenci bir elçi, gelecek adına anlamlı bir ilişkidir" diye konuştu.

BEROVA:

Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova'da, 'Kardeş Okul' projelerine bakanlık olarak da her zaman sıcak baktıklarını, KKTC ve Azerbaycan arasında bu konuda görüş birliğine varılan konuları protokol şekline dönüştürüp hayat bulmasının kendilerini de son derece memnun edeceğinin altını çizdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.