İÇ HABERLER
okuma süresi: 7 dak.

Özgürgün: "Doğru bir yönetimle CAS çalışanlarının sorunu giderilebilir"

Özgürgün: "Doğru bir yönetimle CAS çalışanlarının sorunu giderilebilir"

Ana muhalefet Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, CAS çalışanlarının sorunlarının derhal çözülmesi çağrısında bulundu. Özgürgün, "45 gündür burada olan bu çadır eylemi derhal sonlandırılmalıdır... Ana muhalefet olarak bu sorunu çözmesine de destek verdiğimizi söylüyoruz" dedi.

Yayın Tarihi: 26/03/15 15:06
okuma süresi: 7 dak.
Özgürgün: "Doğru bir yönetimle CAS çalışanlarının sorunu giderilebilir"
A- A A+

Hüseyin Özgürgün, CAS çalışanlarının KTHY önünde kurduğu çadırı ziyaret etti. Özgürgün'e UBP Milletvekilleri Ersin Tatar, Zorlu Töre, Ersan Saner ve Faiz Sucuoğlu ile UBP Kadın Kolları Başkanı Nükte Olgun eşlik etti.

Özgürgün ve beraberindeki heyet, Kıbrıs Türk Hava Taşıyıcıları Çalışanlar Sendikası (Hava-Sen) Genel Başkanı Buran Atakan ve CAS çalışanlarıyla görüştü.

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, CAS çalışanlarına erzak yardımı da yaptı.

"BAŞBAKAN OLARAK BU HÜKÜMETİN TÜM KURUMLARINA SAHİP ÇIKACAKSIN"

Hüseyin Özgürgün, basına yaptığı açıklamada, 45 gündür çadır eyleminde neden olan sorunları takip ettiklerini belirterek, bu sorunun çözümlenmemiş ve daha önce verilen sözlerin tersine işler yapılarak büyütülmüş olmasının kendilerini üzdüğünü söyledi.

Özgürgün, CAS şirketinin UBP döneminde çok iyi çalıştığını ve kar payının dahi dağıtıldığını ileri sürerek, böyle çalışan bir şirketin bu duruma gelmesini eleştirdi. Özgürgün, "Bugün önemli olan üzümü yemektir, bağcıyı dövmek değil. Bu sorunun çözülmesi için hükümet derhal harekete geçmelidir" ifadelerini kullandı.

Hüseyin Özgürgün, Hava-Sen Başkanı Buran Atakan'ın Başbakana ait olduğunu iddia ettiği "TAK'a ve TÜK'e sahip çıktık" yönündeki sözleri hatırlatması üzerine "Tabi ki çıkacaksın .Bu ülkenin Başbakanısın . Bu ülkenin kurumlarının hepsine sahip çıkacaksın" dedi.

"TAK ÇALIŞANLARI YASA İLE GÜVENCE ALTINA ALINDI"

Dışişleri Bakanı olduğu dönemde 1976 yılından sonra ilk defa TAK yasasının yeniden yapıldığını ve çalışanların güvenceye kavuştuğunu söyleyen Özgürgün, TAK yasasını yıllar sonra yapılmasının mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

Hüseyin Özgürgün, TAK gibi diğer kurumlara da sahip çıkmak gerektiğini belirterek, CAS çalışanlarının kendi şirketlerine sahip çıktığını, tek istediklerinin ise devletin kendilerine sahip çıkması olduğunu söyledi. Doğru bir yönetimin atanması halinde CAS çalışanlarının sorununun giderilebileceğini dile getiren Özgürgün, doğru adımlarla bu gençlere ve havaalanındaki hizmetler adına olumlu gelişmelerin olabileceğini belirtti.

"ÇADIR DERHAL KALKMALI...ONLAR KALDIRMAZSA, BİZ GELİR KALDIRIRIZ.."

Bu çadırın derhal kalkması gerektiğini yineleyen Özgürgün, "Onlar kaldırmazsa, biz gelir kaldırırız. Siyaset, demokrasi sandıkla başlar, sandıkla biter. Sandığa gidersiniz" ifadelerini kullandı.

Bu konuda kendilerine gelen tüm taleplere destek vereceklerini yineleyen Özgürgün, hükümetin bu sorunları çözme yerine tırmandırması halinde, bunun çözümünün artık sandıkta olacağını söyledi.

Özgürgün, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu sorunu hükümet çözmelidir. Bizim derdimiz hükümeti bu konuda yerden yere vurmak değil. Gençler, çalışanlar haklarını alsınlar, biz hükümeti kutlamasını da biliriz. Onlara gereken desteği de verebiliriz. Yeter ki ülkede sorun kalmasın. Gençler, çalışanlar, emek verenler bu ülkede zarar görmesin. Ana muhalefet partisi olarak da tüm desteği vermeye hazırız. Hükümetten derhal adım bekliyoruz. Bu konu 45'inci gününde, 50 gün olmamalı. Bu çadır 45'inci gününde kalkmalıdır. Eğer bunu yapmıyorsa, bugünden itibaren bu konuyu her gün kamuoyuna taşıma görevimizdir. Bu konuyu meclise ve açıklamamalarımıza taşıyacağız. Bundan sonra bu konu bizim konumuzdur. Umarım bu konu çözülecektir. Hükümet olarak bu sorunu görmezden gelmek de hatadır. Bu hükümete de destektir. Gelin çözün destek verelim".

ATAKAN

Hava-Sen Başkanı Buran Atakan da konuşmasında, çadır eyleminin 45. günüde Ana Muhalefet UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün'ün 4 milletvekiliyle yapmış olduğu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Atakan, "1 Aralık 2011 tarihinde bu çadırı Ersan beyle birlikte kaldırmıştı. KTHY çalışanlarının devlete girişinin onayı verilmişti. O tarihlerde nerdeyse Özkan bey bizimle birlikte nöbet tutuyordu. Şimdi Özkan bey buradan geçmiyor. Geçse de son sürat geçiyor" dedi.

"ÇALIŞANLAR SADECE GÜVENCE İSTİYOR"

CAS şirketinde çalışanların verdikleri mücadeleyi anlatan Atakan, 160 CAS çalışanının 76'sının şirkete sahip çıkarak, çalışmalarına devam ettiğini söyledi. Atakan, "Bu çalışanlar devlete girip çalışmak istemiyor. Bu çalışanlar oradan emekli olmak istiyorlar. Sadece devletten güvence istiyorlar" dedi.

Hükümetin kendilerine iş güvencesi vermemesinden dolayı eylemlerine devam ettiklerini söyleyen Atakan, Başbakan'ın kendilerine söylediklerini şöyle aktardı:

"Başbakan diyor ki, eğer bu CAS çalışanlarına bu güvenceyi verirsem, TAK'dakilere, Belediyelerde, TÜK'dekilere de bu güvenceyi vermek zorundayım. Ben da sorarım başbakana, bu kurumlara siz atamıyor musunuz bu insanları? Bu kurumlara atadığız bu insanlar bu şirketlerin batmasına, bu kurumların batmasına sebep olursa bu devletin görevi değil mi bu insanlara sahip çıkmak? Bunu bir ülkenin başbakanı söylüyor. Ayni başbakan ayrıca ben diğer CAS çalışanlarına söz verdim ama size söz vermedim diyor. Bunlar kabul edilemez. Bunları konuşurken aslında gülmek lazım. Başbakan muhalefette başka, iktidarda başka; gündüz başka, gece başka konuşuyor"

KIRMIZI

CAS çalışanları adına konuşan Osman Kırmızı ise, Ana Muhalefet UBP Başkanı Hüseyin Özgürgün'ün açıklamalarının kendilerinin yüreğine su serptiğini söyledi. Kırmızı, kendilerinin mücadelesinin yıllardır devam ettiğini ve 45 günden beri de çadır eylemi yaptıklarını kaydetti.

Maaşlarına zam yerine özlük haklarından kesinti yapıldığına dikkat çeken Kırmızı, bir hafta ödeneksiz izne bile çıkarıldıklarını fakat yılmadıklarını söyledi. Kırmızı, CAS şirketinin yanlış yönetimler sonunda kapatıldığını ve tekrar kurulduğunda da devlet güvencesi altında olunacağı söylenmesinden dolayı şirkete sahip çıktıklarını belirtti.

Amaçlarının devlete istihdam olmadığını söyleyen Kırmızı, sadece verilen sözlerin yerine getirilmesini istediklerini kaydetti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.