İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Sertoğlu: 'Haftaya Güney'e başvuruyoruz'

Sertoğlu: 'Haftaya Güney'e başvuruyoruz'

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu, hükümetin hiçbir taleplerini gerçekleştirmemesi nedeniyle önümüzdeki hafta başında Güney Kıbrıs Futbol Federasyonu'na katılmak için başvuracaklarını söyledi.

Yayın Tarihi: 26/03/15 16:42
okuma süresi: 2 dak.
Sertoğlu: 'Haftaya Güney'e başvuruyoruz'
A- A A+

Hasan Sertoğlu, Al Jazeera'ye yaptığı açıklamada, hükümet yetkililerinin mevcut sorunların çözümü yönünde hiçbir adım atmaması üzerine, yönetim kurulu olarak daha önce genel kurulun aldığı kararı uygulamaya koyacaklarını ifade etti.

Sertoğlu "Bu iş bitti. Daha önce hükümete taleplerimizi gerçekleştirmesi için verdiğimiz 45 günlük süre 27 Mart Cuma günü doluyor. Ancak bu süre içerisinde bizim sorunlarımızla bir tek kişi bile ilgilenmedi. Bu nedenle biz de önümüzdeki hafta, daha önce de belirttiğimiz gibi, uluslararası standartlara erişebilmek ve haklarımızı koruyabilmek için Güney Kıbrıs Futbol Federasyonu'na katılım başvurusu yapacağız" dedi.

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu'na bağlı 42 kulüp bulunuyor. Kuzey Kıbrıs uluslararası alanda tanınmadığı için yapılan sözleşmelerin de bir geçerliliği yok. Kuzey Kıbrıs Ligi'nde oynayan futbolcular istedikleri zaman başka bir ülke takımına kulüplerine hiçbir kazanç sağlamadan gidebiliyor. Sezon ortasında bile başka ülke liglerine gidebilen futbolcular Kuzey Kıbrıs futbolunun en büyük sorunu. En fazla gidilen ülke de Türkiye.

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu'nun 11 Şubat'taki Olağanüstü Genel Kurulu'nda, bu sorunun çözülmesi için 45 gün süre tanınması, bir gelişme olmaması durumunda KTFF'nin, Güney Kıbrıs Futbol Federasyonu'na katılması kararı alınmıştı.

Al Jazeera

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.