İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

KTAMS: "Motorlu araçlarda direniyoruz, kazanacağız!"

KTAMS: "Motorlu araçlarda direniyoruz, kazanacağız!"

KTAMS, Ulaştırma Bakanlığı ile Trafik Hizmetleri Dairesi Teşkilat Yasası'nın meclise sevk edileceği konusunda protokol imzalanmasına rağmen, Bakanlığın protokole sadık kalmadığını duyurdu. Açıklama şöyle:

Yayın Tarihi: 28/03/15 11:00
okuma süresi: 3 dak.
KTAMS: "Motorlu araçlarda direniyoruz, kazanacağız!"
A- A A+

"Maliye Bakanlığı'na bağlı olarak görev ifa eden Motorlu Araçlar Mukayyitliği yaklaşık 1 yıl önce Trafik Hizmetleri Dairesi Teşkilat Yasası hazırlanmadan yangından mal kaçırırcasına Baklanlar Kurulu kararı ile Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı'na bağlanmıştır.

Sendikamız KTAMS birçok kez bu işlemin ardından yasa gereği derhal Trafik Hizmetleri Dairesi'nin oluşturulması ve hem iş yoğunluğuna karşı personel takviyesi hem de görev ifa edilen binanın fiziksel koşullarının insan sağlığına uygun olmadığı için binanın yenilenmesi talebi ile hükümet yetkilileri ile birçok kez görüşmüş ve eylemler yapmıştır.

Sendikamızın bu girişimleri sonrası hükümeti temsilen Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı ile 16 Eylül 2014 tarihinde bir protokol imzalanmış ve bu protokolle 31 Aralık 2014 tarihine kadar Trafik Hizmetleri Dairesi teşkilat yasasının meclise sevk edileceği ve yeni binaya taşınılacağı konusunda mutabakata varılmıştır.

Hükümeti temsilen Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı maalesef imzalamış olduğu protokole sadık kalmamış ve bugün olmuş hala daha Motorlu Araçlar Mukayyitliği'nde yasalara aykırı bir şekilde Trafik Hizmetleri Dairesi teşkilat yasası hazırlanmadan, Gelir ve Vergi Dairesi kadrosundaki kamu görevlileri Motorlu Araçlar Mukayyitliği'nde çalıştırılmak istenmekte ve bina sorununa yönelikte hiçbir adım atılmamaktadır.

Günde en az 350 bin TL devlete gelir sağlayan bir kurum olan Motorlu Araçlar Mukayyitliği'ne hükümet tarafından hiçbir önem verilmemesi ise ülkemizdeki devlet yönetiminin ciddiyetini bir kez daha tüm topluma göstermiştir.

Bizler KTAMS olarak Trafik Hizmetleri Dairesi teşkilat yasasının derhal meclise sevk edilmesini, yeni bina için projenin hazırlanmasını ve personel eksikliğinin giderilmesini talep etmekteyiz. Bu taleplerimiz gerçekleşinceye kadar Kamu Hizmeti Komisyonu tarafından Gelir ve Vergi Dairesi kadrosuna atanmış kamu görevlisi üyelerimizin atandıkları Gelir ve Vergi Dairesi'nde görev talep etmeye devam edeceğini ve Motorlu Araçlar Mukayyitliği'ndeki memur üyelerimizin de grevde olacağını tüm kamuoyuna duyururuz.

Umarız hükümet adeta kendisi için altın yumurtlayan tavuk değerinde olan Motorlu Araçlar Mukayyitliği'ne yönelik bir an önce gerekli önlemleri alır ve sorunu çözme noktasında irade ortaya koyar."

Ahmet Kaptan

Başkan

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.