İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Özersay: "Toplumsal birlikteliği sağlayacağıma inanıyorum"

Özersay: "Toplumsal birlikteliği sağlayacağıma inanıyorum"

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Doç. Dr. Kudret Özersay, sivil toplum örgütleriyle temasları çerçevesinde dün Kardeş Ocağı'nı ziyaret etti ve burada bir konuşma yaparak Cumhurbaşkanlığı görevine gelmesi durumunda yapacaklarını anlattı.

Yayın Tarihi: 28/03/15 11:37
okuma süresi: 4 dak.
Özersay: "Toplumsal birlikteliği sağlayacağıma inanıyorum"
A- A A+

Katılımcıların sorularını da yanıtlayan Özersay "bu ülkede ihtiyacımız olan gerçek değişimi, toplumsal birlikteliği sağlayıp başaracağız. Cumhurbaşkanlığı seçimi ülkemizde yeni bir siyaset anlayışının hayata geçmesinin başlangıcı olacak. Kıbrıs Türk halkının sağduyusuna güveniyorum" dedi. Özersay konuşmasında artık işinin ehli, konularına hakim ve gerçek anlamda bağımsız bir Cumhurbaşkanı ile vatandaşlar arasında siyasi görüşüne ya da siyasi partisine göre ayrım yapmadan toplumsal birlikteliğin sağlanmasının zamanının geldiğini vurguladı. Özersay "bu ülkenin kaybedecek değil beş yılı, beş dakikası dahi yoktur" diyerek Kıbrıs Türk halkının kendi iradesine dayalı bir gelecek kurabilmesi ve kendi kendini yönetebilmesinin, kendi kendine çeki düzen vermesinden geçtiğini ve Cumhurbaşkanlığı seçiminin de bu açıdan bir başlangıç olacağını belirtti.

Kardeş Ocağı ziyaretinde yaptığı konuşmaya Meclis eski başkanlarından Oğuz Korhan'ın vefatı nedeniyle üzüntüsünü dile getirerek başlayan Kudret Özersay Cumhurbaşkanlığı seçiminin Kıbrıs Türk siyasi yaşamında yeni bir başlangıç noktası olacağına inandığını söyleyerek "devletin farklı kademelerinde yirmibirinci yüzyıla uygun çağdaş bir siyaset anlayışını yerleştirmek için bu seçim bir başlangıç olacak. Ülkenin farklı bölgelerinden, farklı gelir gruplarından tüm vatandaşları herhangi bir ayrım gözetmeksizin temsil edebilecek, vatandaşın derdini anlayacak ve yetkileri çerçevesinde adımlar atacak olan bir Cumhurbaşkanı olacağım" dedi. Göreve gelmesi durumunda siyasi görüşüne ya da partisine bakmadan bütün vatandaşlara eşit mesafede duracak, siyasi partilerin iç işlerine karışmayacak bir Cumhurbaşkanına ihtiyaç olduğuna dikkat çeken Özersay, herhangi bir siyasiye ya da siyasi partiye bağımlı olmadığı için gerçek anlamda bağımsız ve tarafsız şekilde bu görevi yerine getireceği taahhüdünde bulunduğunu söyledi.

Müzakere masasında Kıbrıs Türkünü temsil edecek, kapsamlı bir çözüm çerçevesinde haklarını savunacak bir Cumhurbaşkanının uluslararası hukuk ve diplomasi bilgisine, müzakere konusunda bir tecrübeye sahip olmasının halkın yararına olacağına dikkat çekti. Özersay "kendi irademizle bu süreçleri götürmek istiyorsak, yönetmek ve iyi yönetmek zorundayız. Bunun için de sadece Cumhurbaşkanlığına değil tüm makamlara işinin ehli olan, konusuna hakim olan insanları getirmeliyiz. Ancak o zaman Kıbrıs Türkünün iradesi yönetime yansıyacaktır. Ben bunu yapmaya adayım. Kıbrıs müzakerelerinde de, ülke içinde partizanlığın ve adam kayırmacılığın önlenmesinde de Halkın yararını esas alan bir duruş sergileyeceğim ve bunu yaparken de aldığım eğitimin ve yıllar içerisinde biriktirdiklerimin avantajını halk yararına kullanacağım. Bunun hayata geçebilmesi gerçek anlamda bağımsız bir Cumhurbaşkanı ile mümkündür. Tabi ki tüm sorunlar birden bire düzelmeyecektir ancak bir yerden düzeltmeye başlayacağız" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.