İÇ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

51. Kütüphane Haftası çok zengin bir etkinlik dizisiyle başlıyor

51. Kütüphane Haftası çok zengin bir etkinlik dizisiyle başlıyor

Kültür Dairesi 51. Kütüphane Haftası'nın açılışını, 30 Mart'ta, "Okuyalım Eğlenelim" sloganıyla Kıbrıs Türk çocuk oyunlarının oynatılacağı, çocuklara yönelik seramik çalışması, yüz boyama, müzik dinletisi, ayraç boyama ve imzalama, masal anlatma, kukla yapımı, birçok sürpriz faaliyetin, Devlet Halk Dansları Topluluğu'nun gösterisinin yer alacağı, 3.Genç Fotoğrafçılar Gezi Atölyesi Sergisi'nin açılacağı ve kütüphaneyi en çok kullanan çocuklara hediyelerin verileceği çok zengin bir içerikle yapılıyor.

Yayın Tarihi: 30/03/15 08:31
okuma süresi: 5 dak.
51. Kütüphane Haftası çok zengin bir etkinlik dizisiyle başlıyor
A- A A+

Kültür Dairesi'nden verilen bilgiye göre medya sponsorluğunu Genç TV ile Havadis Gazetesi'nin yaptığı, sunuculuğunu Serkan Soyalan'ın üstlendiği Kütüphane Haftası'nın açılışında çocuklara, Milli Kütüphane'den ve Işık Kitapevi, Rüstem Kitapevi, Deniz Kırtasiye, Khora Kitapevi ile Gülver Kitapevlerinin katkılarıyla kitap dağıtımı da yapılacak. Etkinlik, Gözel Halim Kültür Vakfı, Serdarlı Sağlık ve Kültür Derneği, Atatürk Meslek Lisesi, Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı, Güzelyurt Belediyesi, Güzel Sanatlar Lisesi Kıbrıs Havaları Topluluğu, Yaman Market, Türk Maarif Koleji öğretmenlerinden Aysun Tuzcu, Ayşe Uluöz ve Cemay Onalt, sanatçılardan Ayhatun Ateşin, Zehra Şonya, Yıltan Taşçı, Laden İnce, Petek Cankoy, Nursel Öztekin'in gönüllü katkılarıyla gerçekleştiriliyor.

Atatürk Kültür Merkezi'nin bahçesinde düzenlenecek ve saat 10.00'da başlayıp 16.00'ya kadar sürecek etkinlikler kapsamında çocukların velileri ile öğretmenleri de unutulmadı. Düzenlenen Kıbrıslı Şair ve Yazarlar ile Söyleşi ve İmza Günü'nde Altay Burağan, Ayşe Tural, Bülent Dizdarlı, Ejdan Sadrazam, İsmail Bozkurt, Mahmut İslamoğlu, Oğuz Yorgancıoğlu, Orkun Bozkurt ve Özlem Çatal Eserer yer alacak.

Kültür Dairesi Müdürü Nilay Tunçalp, Türkiye Cumhuriyeti ile eş zamanlı kutlanmakta olan Kütüphane Haftası boyunca gerçekleştirecekleri etkinliklerle, bireylerin okuma ve kütüphane kullanma alışkanlığını artırmayı hedeflediklerini belirtti. Çok özenerek hazırladıkları Kütüphane Haftası etkinliklerine tüm halkı çocuklarıyla birlikte katılmaya davet eden Tunçalp, "Şair ve yazarlarımıza kitaplarımıza, kütüphanelerimize ve zengin kültürümüze sahip çıkalım" çağrısında bulundu. Düzenlenen etkinliklere katkı koyanlara teşekkür eden Tunçalp, etkinlikler içerisinde günümüzün gelişen teknolojisi nedeniyle kaybolmakta olan değerlerimizi de canlandırmaya çalıştıklarını vurguladı.

Kütüphane Haftası boyunca 4 Nisan 2015 tarihine kadar Kültür Dairesi'ne bağlı tüm halk kütüphanelerinde de çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek. Hazırlanan program çerçevesinde, Mehmetçik Halk Kütüphanesi'nde 30 Mart'ta saat 09.30'da "Şair Şirin Zaferyıldızı ile Söyleşi ve İmza Günü", 31 Mart'ta saat 12.30'da "Yazar Bahar Atma Soy ile Söyleşi ve İmza Günü" yer alacak. 1 Nisan 2015 Çarşamba günü saat 10.00'da Güzelyurt Halk Kütüphanesi'nde "Kütüphanede Masal Dinliyoruz" etkinliği, 2 Nisan Perşembe günü ise Girne Halk Kütüphanesi'nde saat 19.30'da Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu ile "Madde Bağımlılığı ile Mücadele Toplumsal Duyarlılık" konulu söyleşi gerçekleştirilecek. 2 Nisan'da ayrıca İskele Halk Kütüphanesi'nin "Kütüphanede Şenlik Var" başlığı altında düzenlediği saat 10.00'da İskele Belediye Gazinosu'nda başlayıp kütüphanede devam edecek masal anlatma, yüz boyama, resim yapma ve gitar dinletisi faaliyeti de yer alacak.

Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında, Akdoğan Halk Kütüphanesi'nde de 31 Mart 2015 Salı günü saat 10.00'da Aysun Gürsoy ile "Çocuk, Genç ve Yetişkinlerin Kişisel Gelişimi" başlıklı söyleşi, 2 Nisan 2015 Perşembe günü ise saat 11.30'da "Şair/Yazar Mustafa Malkoç ile Söyleşi ve Şiir Dinletisi" yer alacak. Etkinlikler 3 Nisan 2015 Cuma günü saat 10.00'da Gazimağusa Halk Kütüphanesi'nde düzenlenecek "Şair Şirin Zaferyıldızı ile Söyleşi ve İmza Günü" ile devam edecek.

51. Kütüphane Haftası 4 Nisan 2015 Cumartesi günü Lefkoşa'da Milli Kütüphane'nin Çocuk Bölümü'nde saat 11.00'de başlayacak "VII. Masal Günleri" etkinliği ile tamamlanacak. Kültür Dairesi'nin geleneksel olarak sürdürdüğü Masal Günleri etkinliği her yıl Kütüphane Haftası etkinlikleri çerçevesinde başlatılıp on beş gün arayla Haziran ayına kadar devam ediyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.