İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Bağımsızlık İttifakı, KTFF'nin suç işlediğini savundu

Bağımsızlık İttifakı, KTFF'nin suç işlediğini savundu

Bağımsızlık İttifakı, KOP, FIFA ve UEFA ile yapılacak anlaşmanın uluslararası bir anlaşma olacağı için yasalar gereği devlet izninin şart olduğunu savundu.

Yayın Tarihi: 30/03/15 09:49
okuma süresi: 2 dak.
Bağımsızlık İttifakı, KTFF'nin suç işlediğini savundu
A- A A+

Bağımsızlık İttifakı, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu'nun (KTFF) bu izni almadan KOP'la anlaşma yapmakla kendi tüzüğünü, yasaları ve KKTC Anayasası'nı çiğneyerek açıkça suç işlediğini iddia etti.

33 sivil toplum örgütünün oluşturduğu Bağımsızlık İttifakı Sözcüsü Hasan Yılmaz Işık yaptığı yazılı açıklamada, KOP ile yapılan anlaşma ile sporun onursal ve ahlaki değerleri ile hukukun ilkelerine olduğu kadar Kıbrıs Türk halkının kutsal mücadelesine de aykırı düşüldüğünü öne sürdü.

Işık, tüm dernekler ve örgütler için geçerli olan kural uyarınca kimsenin KTFF'yi bir başka federasyonun çatısı altına sokma veya feshetme yetkisi olmadığını, bu konuda tek yetkilinin KTFF Genel Kurulu olduğunu belirtti.

Işık, genel kurul onayı olmadan hiç kimsenin hiçbir metne imza atamayacağını, imza attıktan sonra genel kurula gidemeyeceğini savundu.

Işık "İttifakımız; cumhurbaşkanı ve başbakan dahil hiç kimsenin KKTC'nin egemenliğini yok sayacak, KKTC'nin kuruluşlarını Rum devletinin çatısı altına sokacak anlaşma yapma yetkisi olmadığını ve bunu yapanların "siyasal ihanet" suçu işlemiş olduklarını ilan eder ve KKTC. Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmaktadır" ifadelerini kullandı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.