İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

KTFF konusunu değerlendiren Erhürman: "Hamasetten çok sıkıldım"

KTFF konusunu değerlendiren Erhürman: "Hamasetten çok sıkıldım"

CTP Milletvekili Tufan Erhürman, "KOP konusunda şu maddeden dolayı siyasi egemenliğimiz tehlike altına girdi diye tartışan var mı? Hamasetten çok sıkıldım. Daha hiç bir metin görmeden 'KOP'un altına giremeyiz' demek 'bırakın bir şey yapmayın' anlamına gelir. Elbette son aşamada bizim siyasi eşitliğimizi hukuken tartışmalı kılan bir metin olursa bende karşı çıkarım, ama şu aşamada bu olamaz" dedi.

Yayın Tarihi: 30/03/15 15:23
okuma süresi: 3 dak.
KTFF konusunu değerlendiren Erhürman: "Hamasetten çok sıkıldım"
A- A A+

Kıbrıs Postası - Firuzan NALBANTOĞLU

Ada TV'de Gözde Akben'in hazırlayıp sunduğu Günaydın Ada programının konuğu olan CTP Milletvekili Tufan Erhürman, "Biz Türkiye ile bile sportif ilişki kuramıyoruz" dedi. KTFF'nin KOP'a başvurusunu değerlendiren Erhürman, "Biz aslında uluslararası alanda yokuz, biz kendimizi eyleyecek şekilde Türkiye ile bile sportif ilişki kuramıyoruz" değerlendirmesinde bulundu. Erhürman; "Futbol Federasyonu'nun içinde bulunduğu açmaz görülmeli" yorumunu yaparken, Sertoğlu'nun Demirören'le görüşemediğini ama Platini'yle bir araya geldiğini hatırlattı. "Daha hiç bir metin görmeden "KOP'un altına giremeyiz" demenin "bırakın bir şey yapmayın" anlamına geldiğini söyleyen Erhürman, "Uluslararası arenada yaptığınız sportif karşılaşmalar sizin görünürlüğünüzü destekler" değerlendirmesinde bulundu.

"Elbette karşı çıkarım"

"Elbette son aşamada bizim siyasi eşitliğimizi hukuken tartışmalı kılan bir metin olursa bende karşı çıkarım" diyen Erhürman, "Ama şu aşamada bu olmaz" dedi. Erhürman, "Bu ülkede ne zaman önemli bir adım atılacak olsa "Rumcu" damgaları yeniden çıkar. Bunlar ilkel politik yaklaşımlardır" yorumunda bulundu. "Bizim TC ile ya da Türkiyelilere olan sevgimizi ispatlama ihtiyacımız yok bunu çok yaptık zaten bu su götürmez" diyen Erhürman, Cumhurbaşkanı Eroğlu'nun açıklamalarına da değindi. "Ortak metni Sayın Eroğlu imzalamadı mı da hala bu metin yokmuş gibi "biz tek egemenlik kabul etmeyiz" diyor" yorumunda bulunan Erhürman, "KOP konusunda şu maddeden dolayı siyasi egemenliğimiz tehlike altına girdi diye tartışan var mı? Hamasetten çok sıkıldım" dedi.

"Sayın Erdoğan gibi açıkça söylemeli"

Federasyonun bir Türk tezi olduğunu defalarca söylediklerinin vurgulayan Erhürman, "Birileri başkanlık sistemine geçmek istiyorsa Sayın Erdoğan gibi çıkıp açıkça söylemeli" dedi. Konuşmasının devamında, "Parlamenter rejimi anlamak isteyen İngiltere'ye baksın" diyen Erhürman, bazı adayların sık sık bakanlar kuruluna başkanlık edeceğini söylediğin ancak herkesin anayasal sınırları içinde kalması gerektiğini vurguladı. Erhürman son olarak "Cumhurbaşkanlığı iç siyasete müdahale makamı değildir ama son 5 yılda müdahalenin doruğunu gördük" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.