İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

BKP, denetim ve soruşturma talep etti

BKP, denetim ve soruşturma talep etti

BKP, Sayıştay Başkanı Osman Korahan'ı ziyaret ederek KIB-TEK'de yaşanan usulsüzlükleri görüştü. Denetim ve soruşturma talep etti.

Yayın Tarihi: 30/03/15 16:04
okuma süresi: 3 dak.
BKP, denetim ve soruşturma talep etti
A- A A+

Birleşik Kıbrıs Partisi Genel Başkanı İzzet İzcan ve beraberindeki heyet KKTC Sayıştay Başkanı Osman Korahan'ı ziyaret ederek, KIB-TEK'de yaşanan usulsüzlükler ile ilgili bilgi alışverişinde bulunarak, kurumun denetlenmesini talep etti.

BKP Genel Başkanı İzzet İzcan görüşme sonrası basına yaptığı açıklamada, Sayıştay denetçilerinin KIB-TEK yönetimince kapı dışarı edildiği ve denetim görevlerinin yapılmasının engellendiğini belirterek, hala daha KIB-TEK'in Sayıştay tarafından denetlenemediğini kaydetti.

Sayıştay Başkanlığı'nın denetim yapmalarının engellendiğine ve denetim yapılması için Başsavcılığın gerekeni yapması yönünde Başsavcılığa yazı yazdığını kaydeden İzcan, Başsavcılıktan gereken cevabın gelmediği için Sayıştaylığın denetimi halen yapamadığını aktardı.

Halkın malı olan KIB-TEK'in denetlenmesinin engellendiğini ve kurumda usulsüzlükler yaşandığına dikkat çeken İzcan, bunun BKP ve Kıbrıs Türk toplumunca kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Kuruma sınavsız, mülakat usulü ve partizanca istihdamlar yapıldığını, mevsimlik ve kalıcı olarak istihdam edilenlerin sayısı ve isimlerinin kamuoyuna açıklanmasını talep ettiklerini belirten İzcan, "İstihdam edilenlerin bir kısmının Yönetim Kurulu Üyeleri ve hükümet ortağı DP-UG'ye verilen kontenjanlardan, geriye kalanları ise KIB-TEK Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akim ve hükümetin büyük ortağı CTP-BG'nin örgütlerince saptanmıştır. Kuruma alınan Led Lamba ve Akıllı Sayaç ihaleleri şeffaf ve hukuka uygun yapılmamıştır. 2 adet Dizel Jeneratör alımı için ihaleye çıkılmamıştır. Borçlanma Komisyonu'na gidilmeden çeşitli bankalardan önemli miktarlarda borçlanmaya gidilerek yasalar ihlal edilmiş ve kurum zarara uğratılmıştır" dedi.

Birleşik Kıbrıs Partisi olarak Sayıştay Başkanlığının gerekli denetimleri yapmasını, Başsavcılığın ise usulsülük saptanması durumunda yasal soruşturmayı başlatmasını talep ettiklerini kaydeden İzcan, KIB-TEK'in kimsenin çiftliği olmadığını, halkın kurumu olduğunu vurguladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.