İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Bağımsız Aday Ulaş: "Tek egemenlik, Türk Devletinin egemenliğinden vazgeçmek"

Bağımsız Aday Ulaş: "Tek egemenlik, Türk Devletinin egemenliğinden vazgeçmek"

Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Mustafa Ulaş, tek egemenliği federal devlete vermenin Türk devletinin egemenliğinden vazgeçmek anlamına geldiğini savundu.

Yayın Tarihi: 30/03/15 16:12
okuma süresi: 2 dak.
Bağımsız Aday Ulaş: "Tek egemenlik, Türk Devletinin egemenliğinden vazgeçmek"
A- A A+

Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Mustafa Ulaş yaptığı yazılı açıklamada "tüm cumhurbaşkanı adaylarının federal Kıbrıs'ın olmazsa olmaz olduğunu ifade etmesine karşın, federal devlet ile federe devletin arasındaki farkın yanlış anlaşıldığını ya da çarpıtıldığını" ileri sürdü.

Ulaş açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Bütün çağdaş devletler kullandığı yetkileri yani egemenliği halktan alır. Eğer biz egemenlik hakkımızı kendi halkımızdan almaktan vazgeçip, Rumların çoğunlukta olacağı federal devlete bırakırsak,Türk federe devleti kullanacağı yetkileri, aynı anlama gelmek üzere egemenliği Rumların çoğunlukta olduğu federal devlet Türk federe devleti için neyi uygun görürse ancak onu kullanacak.

Çünkü bir devlet egemenliği veya yetkiyi bir yerden almak zorunda. Biz gönüllü olarak egemenliğimizi verdiğimize göre; bizim mahkemeler herhalde karar verirken Türk halkı adına değil, Rumların çoğunlukta olduğu ' Federal devletin bana verdiği yetkiye göre karar veriyorum' diyecek."

Ulaş, bütün federal devletlerde dış egemenliğin çok büyük kısmını federal devletin kullanmadığını federe devletin dış egemenliğinin çok kısıtlandığını ifade etti.

Ulaş, "Şimdi adayların çoğu, biz federal devlete tek egemenliği veriyoruz diyorlar. O zaman Türk federe devletinin egemenliğinden vazgeçiyorlar demek" ifadelerini kullandı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.