İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Erk'ten çağrı: "Sorunun değil çözümün parçası olun!"

Erk'ten çağrı: "Sorunun değil çözümün parçası olun!"

CTP Genel Sekreteri Kutlay Erk, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu'nun başlatmış olduğu girişimi desteklediklerini bir kez daha belirterek yapılan saldırıları kınadı. Erk, siyasi diskuru hamasetten öteye gidemeyen kişilere çağrıda bulunarak, "Sorunun değil çözümün parçası olun" dedi.

Yayın Tarihi: 31/03/15 12:10
okuma süresi: 3 dak.
Erk'ten çağrı: "Sorunun değil çözümün parçası olun!"
A- A A+

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF)'nin başlattığı KOP süreci herkesin bildiği bir süreçti. Aradan geçen zamanda herhangi farklı bir açılım yapılamadığı için süreç başladığı gibi devam etti. KTFF'nin buradaki tek amacı Kıbrıs Türk futbolunu ve sporcularını dünyaya açmaktır. Bunda garipsenecek bir şey olmadığı gibi yarım yüzyıldır bekleyen bir isteğin gerçekleşmesi, haklı bir mücadelenin kazanılması için halkımız Federasyonun arkasındadır. Kıbrıslı Türk sporcular dünyaya açılmak için artık daha fazla beklemek istememektedir. Bu nedenle başlatılan girişimi desteklediğimizi bir kez daha belirtmek isterim.

Federasyonun girişimi Kıbrıs Cumhuriyeti ortaklık haklarımızdan kaynaklanmaktadır. Doğalgaz ve münhasır ekonomik bölge için bu ortaklıktan kaynaklanan haklar adına yapılan siyasetin söz konusu futbol olunca farklılaşması samimi ve tutarlı değildir. Benzeri bir durumu Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB)'yi Dünya Belediyeler Ailesi'ne ve onların kurumlarına üye yaptığımızda da yaşadık. Aynı tepkiler o zaman da gösterilmişti ancak LTB'nin uluslararası tanınmış kimliği hem Lefkoşalılar hem de Kıbrıs Türk halkı için birçok kapılar açtı. Aynı siyaset Kıbrıs Cumhuriyeti pasaportlarında da yapılmış, tehditler savurulmuştu ancak başarılı olunamamış, üstelik en çok eleştirenler ilk başvuranlar olmuştu. Dolayısıyla Kıbrıslı Türkleri çözümsüzlük koşullarının statükosuna mahkûm etmek isteyenler ortalığı terörize edip ne kadar baskı ve şantaj yaparlarsa yapsınlar başarısız olacaklar. Kıbrıslı Türkler onlara rağmen dünya ile entegre olacak. Bu yeni bir enerji!

Siyasi diskuru hamasetten öteye gidemeyen kişilerin Federasyona karşı başlattığı saldırıları bir kez daha kınıyoruz. Hele ki ilgili bakanlığın ilişkileri askıya aldığı yönündeki açıklamalarını, devlet ve kurumları arasındaki ilişki açısından çok yanlış ve tehlikeli buluyoruz. Hükümetin bir bakanlığının muhatap olduğu bir kurumu tehdit eder şekilde açıklama yapması kabul edilebilir değildir. Spor bakanı olarak bugüne kadar kaç tane maça gidip gençlere destek olduğu da tartışılmalıdır. Unutulmamalıdır ki devlet vatandaşı için vardır. Devlet kendi kurumlarına mali kaynak ve imkan sağlıyor diye 'ya istediğimi yap ya da desteği keserim, ilişkileri askıya alırım' şeklinde tehditler savuramaz. Bu ciddiyetle bağdaşmayan, gençlerin arzularını anlamayan, halktan kopuk, ben bilirim havaları sorunlara çözüm değil aksine yıkım getirir. Bu bağlamda tüm kesimleri sağduyuya davet eder, sorunun değil çözümün parçası olmaya ve barış dili kullanmaya çağırırız.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.