İÇ HABERLER
okuma süresi: 6 dak.

Özersay: "Tecrübemi ülkemin geleceği için kullanmak istiyorum"

Özersay: “Tecrübemi ülkemin geleceği için kullanmak istiyorum”

Program sırasında konuşan bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Kudret Özersay, farklı konulardaki tecrübesini yeni ve genç neslin temsilcisi olarak ülke yönetimine taşımak istediğini vurgulayarak şunları dile getirdi.

Yayın Tarihi: 31/03/15 18:33
okuma süresi: 6 dak.
Özersay: “Tecrübemi ülkemin geleceği için kullanmak istiyorum”
A- A A+

"Gerek dış ilişkilerde temsiliyet, gerek müzakereler bağlamında görüşmecilik, gerekse içerideyolsuzluklara ve hukuksuzluklara karşı mücadelede sahip olduğum tecrübeyi 42 yaşına gelmiş birisi olarak ülkemin geleceği için kullanmak istiyorum. Yeni yetişen neslin bir temsilcisi olarak, bu ülkeyi yeni ve çağdaş bir vizyonla daha iyi bir noktaya taşıyabileceğime inandığım için bu yola çıktım.Herkes en iyi olduğu ve ehli olduğu konuda görev alması gerektiğini düşünüyorum. Cumhurbaşkanı olacak kişi, önce milletvekili sonra bakan sonra da cumhurbaşkanı olacak diye bir kural yok. Siyasetin içinde yoğrulan kişilerin ülke içindeki sistemden ağırlıklı olarak çok da temiz kalamadığını herkes bilmektedir.Yozlaşmış siyasetin bir parçası olmadan, doğrudan doğruya devlet başkanlığı,cumhurbaşkanlığı görevinde böyle bir vizyonu hayata geçirmek,yani temiz siyaset temiz toplum ve kendi irademize dayalı bir gelecek vizyonu ile cumhurbaşkanlığına aday olmak, özellikle diplomasi alanından gelen birisi açısından olağan bir şeydir."

Özersay sözlerini şu şekilde sürdürdü: "KKTC Cumhurbaşkanı, Kıbrıs müzakereleri bağlamında Türk tarafını temsil etme yetkisine sahip asıl kişidir. Kıbrıs konusuyla ilgili Kıbrıs Türkünü temsil etmek ve genel anlamda uluslararası alanda Kıbrıslı Türkleri temsil etmektir. Bu açıdan baktığımız zaman uluslararası alanda Kıbrıslı Türkleri temsil etme misyonunu geçmişte de yerine getirmiş, bu konularda deneyim sahibi birisiyim" dedi. Özersay, Hem özel temsilci hem de müzakereci olarak dünyanın her yerinde Kıbrıs Türk tarafını temsil etmiş biri olarak yerine getirdiğim görevi doğrudan doğruya halktan yetki alarak çok daha etkili ve sonuç alıcı olacak şekilde yapacağı için böyle bir yola çıktığını dile getirdi.

Özersay "Siyasetin dışında olduğum söylenemez. Daha önceki cumhurbaşkanlarımızla her 3 cumhurbaşkanı ile birlikte çalıştığımız dönem içerisinde cumhurbaşkanlığı görevinin nasıl yerine getirildiğini yada getirilmediğini yakından gözlemledim ve ciddi bir tecrübeye sahip olduğumu söyleyebilirim. Hangi konularda ne yapıp neyi yapmadıklarını ya da neyi yapamadıklarını çok yakından gözlemledim."

"Gerek dış ilişkilerde temsiliyet, gerek müzakereler bağlamında görüşmecilik, gerekse içeride yolsuzluklara ve hukuksuzluklara karşı mücadelede sahip olduğum tecrübeyi 42 yaşına gelmiş birisi olarak ülkemin geleceği için kullanmak istiyorum. Yeni yetişen neslin bir temsilcisi olarak, bu ülkeyi yeni ve çağdaş bir vizyonla daha iyi bir noktaya taşıyabileceğime inandığım için bu yola çıktım."

KOP Sürecine de değinen Özersay, bu konudaki düşüncelerini aktardı.

''Kıbrıs Türk tarafının kendi kurumlarını ezdirmemesi gerekir. Kıbrıs Türk tarafı olarak eğer kendi irademize dayalı bir gelecek istiyorsak gerek temsiliyet açısından gerek kararlara katılma ve gerekse kurumların devre dışı kalmaması açısından ciddi bir hassasiyet göstermemiz lazımdır. Bu hassasiyeti Türkiye Futbol Federasyonu ile kurulan ilişkide, TFF yetkilileri Kıbrıs'a geldiğinde bizim KTFF'nunun yetkilerini göz ardı ettiğinde verdiğimiz tepkileri ya da Türkiye ile olan ilişkilerin niteliğine gösterdiğimiz hassasiyeti, Rum tarafı ile olan ilişkilerde yapılacak işbirliğinde de göstermemiz gerekir" diyen Özersay, "Kurumlarımızın bay pas edilmesi durumunda kendi içimizde hassasiyet göstermemiz gerekir . bu konuda ciddi bir çaba ve hassasiyet gösterilmediğinin kanaatinde olduğunu dile getiren Özersay, özel olarak futbolda ve genelde sporda son günlerde ciddi bir sıkıntı yaşandığının altını çizdi. Hükümetlerimiz Türkiye ile çok kolay ve hızlı bir şekilde bu sorunları aşabilmelidir. KOP ile KTFF arasında kurulacak ilişkide KTFF kimin aracılığı ile temsil edilecek, ya da kaç temsilcisi olacak yada kararlar alınırken KTFF yetkililerinin oyu ne olacak? KKTC'de maç yapılabilecek mi yani sadece yerel maçlar mı yoksa uluslararası maçlar da yapılabilecek mi, uluslararası müsabakalara katılımda kararları kim alacak gibi tüm bu sorular cevaplanması gereken sorulardır diye düşünüyorum. Biz ne isterse olsun zaten dünya futboluna entegre oluyoruz deyip nasıl isterse olsun diye hareket edemeyiz" dedi. Özersay bir süre önce "Hasan Sertoğlu ile yaptığı görüşmede Kıbrıs Rum tarafının kuzeyde maç yapılmasına sıcak bakmadığını bunun da kendisinin olmazsa olmazı olduğunu söylemişti. Bu konuda Sertoğlu hassasiyet göstermeye devam ettiğini düşünüyorum. Önümüzdeki günlerde yapılacak görüşmede bu konu ele alınmalıdır. KTFF Kıbrıslı Türklerin bir kurumudur bu federasyonun durumu göz ardı edilemez. KOP ile kurulacak ilişkinin niteliğinin önemine değinen Özersay, temsiliyet, karar alma, uluslarası müsabakalara katılıp katılmayacağı , kuzeyden maç yapılacağı zaman Kıbrıslı Türkler arasında etnik kökene göre ayrım yapılmaya çalışılıp çalışılmayacağı yada ada genelinde yapılacak müsabakalarda örneğin KKTC'nin lisansı, sahaların durumu gibi tüm detayların netleşmesi gerekir. Yani eğer biz gerek müzakere masasında gerekse TFF ile kurulacak ilişkide eğemezliğimizi karar almayı temsiliyeti kurumlarımızın var olmasını savunuyorsak KTFF devre dışı bırakılmamalıdır. Ayni hassasiyeti KOP ile kurulacak ilişkide de göstermemiz gerektiğine inanıyorum.''

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.