İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Taçoy: "Teşekkürler ve iyi ki varsınız..."

Taçoy: "Teşekkürler ve iyi ki varsınız..."

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy Kıbrıs Postası'nın bugünkü nüshasına imzasını atarken bir de editörden yazısı yazdı. İşte o yazı:

Yayın Tarihi: 01/04/15 07:50
okuma süresi: 3 dak.
Taçoy: "Teşekkürler ve iyi ki varsınız..."
A- A A+

Kıbrıs Postası'nın Konuk Genel Yayın Yönetmenliği uygulamasını ilk duyduğumda, bunun aslında sembolik bir uygulama olduğunu, oraya konuk gidenlerin çok da fazla bir şey yapmadan, sembolik olarak orada olduklarını düşündüm.

Sıra bana gelip nazik daveti aldığımda da düşüncelerim aynıydı ta ki Kıbrıs Postası'nın her sabah ibadet eder gibi yaptığını öğrendiğim Sabah Haber Toplantısına katılıncaya kadar.

Meğerse Konuk Genel Yayın Yönetmeni olanlar gerçekten çalışıyormuş ve gazetenin şekillenmesinde söz ve etki sahibi oluyormuş.

Sevgili dostum Rasıh Reşat ise ben muhabirler ve editörlerle konuşup haber konularını kararlaştırırken gözlemci edasıyla izledi sadece.

Gündem malum KOP süreci ve Futbol Federasyonu'nun girişimi. Gazete Genel Yayın Yönetmeni gömleğimi giydiğim için bu konuda söyleyecek çok sözüm olmasına karşın, şu tarafsızlık dedikleri şey nedeniyle sesimi şimdilik fazla çıkaramıyorum ama siyasetçi gömleğimle olan görüşlerim zaten malumunuzdur.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu aslında asıl konumuz olan Kıbrıs Sorunu Müzakereleri ile olarak özel bir demeç verdi. Şanslıyım ki bu ender özel demeç benim görevde olduğum güne denk geldi.

Tabi ki manşet o olacaktı.

Akşamüzeri Birinci sayfa toplantısında kararını verdik ve Türkiye'deki gelişmeleri de gazetenin ön sayfasına yerleştirerek, ön sayfayı hazırladık.

Kıbrıs Postası'nın gençlerden oluşan pırıl pırıl ve ülkedeki medya kuruluşları ile kıyaslanınca kalabalık sayılabilen ekibi ile çalışmak son derece keyifli ve bu yoğun dönem içerisinde bana da farklı bir nefes alma olanağı tanıdı.

Geçmişte siyasi bir partinin gazetesinde de olsa bu mürekkep kokusunu ciğerlerine çekmiş birisi olarak o günleri yad etmek son derece keyifliydi ve bu son derece profesyonel ekibin parçası olmak benim için onurdu.

Çok iyi biliyorum ki, basın sektöründe yapılan iş aslında biz siyasetçiler için son derece önemlidir. Yaptığımız olumlu icraatların halka duyurulması kadar, siyasetçilerin yapabileceği hatalar konusunda onların uyarılması da medyanın sorumluluğundadır. Medyaya boşuna "Dördüncü Güç" denmemiştir.

Bir günlüğüne de olsa beni kutsal ve çok meşakkatli mesleklerine kabul ettikleri ve bir günlüğüne de olsa beni meslektaşları saydıkları için teşekkür ederim.

Değerli Kıbrıs Postası'nın değerli basın emekçileri, sizinle geçirdiğim gün, işinizin ne kadar zor, özveri, hassasiyet ve üstün sorumluluk gerektiren bir meslek olduğunu bir kez daha anladım. Hepinize tekrar teşekkürler, kolay gelsin ve gerçekten iyi ki varsınız diyorum.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.